A létra első foka...

 

A Nyíregyháza edzője, Brekk János szerint a szezon egyik legnehezebb mérkőzése következik. Hát, ezt mi is elmondhatjuk, sőt. Mi ráadásul hazai pályán játszunk, és el kell kezdeni a felzárkózást. Kiprich mester ma mutatkozik be, az Újpest ellen - ugye - a Komlósi-Szabó vegyes játszott, ma viszont már teljes felelősséggel az új vezetőedző állítja össze a csapatot.

A mai ellenfél jelenleg a 4. helyen áll, 3 győzelem mellett kétszer remiztek és egyszer hagyták el vesztesen a pályát. A következő eredményeket érték el az őszi bajnokikon:

Nyíregyháza-FTC II. 1-0 (gól: Montvai)

Mezőkövesd-Nyíregyháza 2-0

Nyíregyháza-Szolnok 1-1 (gól: Petneházi)

Nyíregyháza-Újpest II. 2-1 (gól: Csorba, Pákolicz)

Békéscsaba-Nyíregyháza 1-1 (gól: Ur)

Nyíregyháza-Vasas 2-0 (gól: Kovács, Montvai).

Hozzánk hasonlóan a piros-kékek is túlvannak a Magyar Kupa első két fordulóján, és ráadásul két NB1-es csapat skalpját sikerült megszerezniük. Az első fordulóban az Eger csapatát ejtették ki (1-0, gól: Montvai), míg a héten a Kecskemét csapatát búcsúztatták (4-2, gól: Germán, Petneházi (2), Csorba).

Ha a kupameccseket kivesszük a pakliból, nem mondhatnánk, hogy félelmetes eredményeket ért el eddig a szabolcsi gárda. A rossz hír az, hogy úgy néz ki, feljövőben vannak, és azt hiszem, hozzánk hasonlóan lendületet kaptak a hétközi kupadiadallal. Mindenesetre az sokat elmond, hogy a fenti eredménysorral ott lehet lenni a 4. helyen, szóval a tanulság, hogy nekünk sem kell sok, és ott lehetünk az áhított 1-8. helyen. Nagyon sok a körbeverés, egy-egy győzelemmel nagyot lehet ugrani a tabellán.

Balogh kapus helye evidencia a Nyíregyháza kezdőjében, a védelem is stabilnak tűnik, bár Sipos, aki jobbhátvédben erősíti a csapatot, műtéten esett át, de a helyettese, Ur is stabil játékos. Általában a másik három védőpozícióban az Ambrusz, Farkas, Mészáros trió játszik, bár Ambrusz helyén Dajka is feltűnhet. Középpályán is "megvan" a feljutásért küzdő mai ellenfelünk, a Pákolicz, Petneházi, Minczér hármas szinte bizonyos, hogy pályára lép ma, és a fiatal Reznek helye is stabilnak tűnik. Elől Germán valószínűleg pályára lép, párja a veterán Montvai lehet, bár ő nem játszott a hétközi kupameccsen, megmondom őszintén, nem tudom, miért. Ha sérülés miatt, Csorba pótolhatja, de a keretben 6 csatár is van, akár Kovács Ádám is kezdhet.

Az Újpest elleni győzelemmel - azt hiszem - jeleztünk valamit. A játékosok nyilvánvalóan bizonyítani szerettek volna az új edzőnek, és ez általában edzőváltásoknál még pár meccsig ki szokott tartani. Mindenki igyekszik megmutatni mit tud, és van is pótolnivaló. Azt gondolom, azt is jeleztük, hogy számolni kell velünk, nem mehet ellenünk senki biztosra. Nem hiszem, hogy tévednék, ha azt mondom, hogy ez a csapat bárkit elkaphat a bajnokságban, de a jelenlegi helyzet alapján, bárkitől ki is kaphat. Valahogy úgy érzem, hogy ma a szebbik arcunkat fogjuk mutatni, és ha nem is örömjátékkal, de itthon tartjuk a  3 pontot. A honlapon szerepel már egy tervezett összeállítás, de nem vagyok benne biztos, hogy az Újpest ellen jó játékot mutató Ngalle-t kihagyná a mester a csapatból. A 4-4-2-es felállás végre elhozhatja az annyira áhított kétcsatáros játékot, valljuk meg őszintén, George helye a csatárposzt, bár én is kicsit hátrébb tolnám, hogy Salvadort igyekezzen kiszolgálni. Komlósi sajnos sérült, de Fótyik visszatérésével (és ha Privigyei koncentrált lesz) stabil lehet a védelem, Ákosnak azt kívánom, játssza ma élete meccsét, mert szükség lesz rá a gyors nyíregyiek ellen. Nyitrai szerdán kellemes csalódás volt, kíváncsi vagyok, Kiprich bent hagyja-e a kezdőben, vagy Fehérrel próbálkozik. Maicon-ra szükségünk van, de a középpályán jelenleg azt hiszem, Messin és Ngalle-n kívül a két külföldi helye kicsit instabillá válhat. Renan-tól és Luis-tól is sokkal több kell, ha a kezdőben akarnak maradni, mert Kokó, Benő és Titi is bármikor beszállhat, és képesek lehetnek megoldani a rájuk bízott feladatot. Bár érdekes, hogy Tátrai mintha kicsit el lenne felejtve, Szabó edző már a Szolnok ellen is megvonta tőle a bizalmat, és azóta sem találkozhattunk vele (legalábbis a pályán...). Salvador, George - bennük bízunk a legjobban. Nagyon kellenek a góljaik, ráadásul most Hornyák sem áll rendelkezésre kétmeccses eltiltása miatt, kíváncsi lennék, Husanik bizonyít-e végre csereként. A kapusposztról - úgy gondolom - árulkodó, hogy egy szót sem szóltam...

Szóval, ez a mai meccs akár vízválasztó is lehet. Elindulunk felfelé, vagy folytatódik a vesszőfutás? Bízom a játékosokban. A Nyíregyházát mostanában mindig elkaptuk hazai pályán (tudjuk, mindig a véghajrában találkoztunk velük, maradjunk annyiban, hogy nem tűntek ezek a meccsek teljesen tisztának...), ez ma is nagyon kell!

A remény a 3 pont, de ha van olyan, hogy ki-ki meccs, akkor ez az. A szabolcsiak is győzni szeretnének, úgyhogy jó meccsre számítok, két támadó szellemű gárda ütközetére. Azt is remélem, hogy az MLSZ nem zárta le a stadiont, és a lassan évtizedek óta megszokott helyről nézhetjük a mérkőzést. A szerdán látott lelkesedésre nagy szükség lesz ma is...

Hajrá Barcika!