Hétvégi adok-kapok (19. forduló)

A víz uralta balmazújvárosi stadionon kívül minden pályán útjára indult a labda a hétvégén, amit a Petébe kilátogatók is nagy örömmel konstatáltak, elég volt már a húzásból-halasztásból, mi végre játszani akartunk. A zöldek elleni meccset kiveséztük már, az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy zsinórban negyedik bajnokinkon nem találtunk legyőzőre, ráadásul gólarányunkat is fokról-fokra javítjuk. Ha hozzátesszük, hogy a Vác elleni, le nem játszott bajnokiért megillet minket a 3 pont, már az ötödik helyen tanyázunk, igaz, a Balmaz hétvégén elmaradt meccsét április végén pótolni fogja a Putnok ellen.

A mai nap állítólag dönthet az MLSZ Vác-ügyben, de amíg erre kézzel fogható bizonyíték nincsen: hiszi a piszi. A Vác, azzal, hogy Orosházán megjelent, és hajlandó volt lejátszani bajnokiját, ismét új helyzetet teremtett, úgyhogy valószínűleg komoly brainstorming előzi meg majd a döntést, talán még 1-2 feleske is legurul a pogácsa mellé sűrű fejvakarások közepette.

Hogy a döntés könnyebb legyen, pár tippet mi is adunk a szövetség döntéshozóinak:

- a csoport összes csapatát zárják ki, a Vác kivételével, amiért sportszerűtlenül nem várták meg a váciak agyalását a hogyan tovább tekintetében

- a KBSC-től vonjanak le 3 pontot, amiért sportszerűtlenül sürgették a váciakat azok sporttelepe előtt történő megjelenésükkel

- Héger Józsefet nevezzék ki az MLSZ licenszadó bizottságának elnökévé licensz-ügyi újításai kiötöléséért

Reméljük, ötleteink használhatók, és látunk valami döntés-félét a mai nap. Egyébként nekünk csak jó lenne, ha hagynák a dolgot annyiban, és a Vác végigjátszhatná a szezont, mert nagyjából biztos, hogy innen-onnan lopkodják majd a pontokat.

Na nézzük, miből élünk, mit hoztak össze vetélytársaink a Keleti Csoport küzdelmeinek 19. fordulójában.

Békéscsaba - Szolnok 2-3

Kezdjük a Csaba vesszőfutásával, már csak azért is, mert nem lenne meglepő, ha Dajka edzőt a héten elüldözné a népharag. A csabaiak Cegléden képesek voltak 0-2-ről felállni, és ikszre hozni a meccset, most viszont kétgólos előnyüket adták el, és sikerült otthon kikapniuk az eddig nem túl acélos formát mutató szolnokiaktól. Már a kisfradit is csak egy nehézkes, 2-1-es meccsen sikerült két vállra fektetniük, így kezd beigazolódni, amit a tavaszi szezont beharangozó cikkünkben írtunk: nem lesz sétagalopp a lila-fehéreknek a feljutásért vívott küzdelem. Habár a Csaba még így is vezeti a csoportot, de a Kövesd már csak 2 pontnyira van tőlük, a két csapat formáját tekintve, ez a különbség minimális. Leucuta tavaszi 3. bajnokiján is betalált, ahogy a kolumbiai Mosquera is, ez azonban kevés volt ahhoz, hogy megőrizzék a két gólos előnyt a halottaikból feltámadó Szolnok ellen. A "színmagyar" védelem (Calvin-Raducu-Botis-Mendez) állítólag Raducu öngóljától zavarodott meg, ezeket a népmesei fordulatokat ismerjük már a magyar mesteredzők szájából... A szolnokiaknál a Fraditól érkezett Busai már másodszor volt eredményes tavasszal, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a téli "nagymosáson átesett" vendégek véget vessenek a Csaba 3. forduló óta tartó veretlenségi sorozatának.

Vasas - Mezőkövesd 2-3

A Vasas előtt ott volt a lehetőség, hogy átvegyék a vezetést a tabellán, de nem éltek vele, igaz, a tavaszt szenzációsan kezdő, Véber-vezette matyóbrigád volt az ellenfél. A Kövesden újjászülető Petneházi két góllal vette ki a részét a diadalból, így a Nyíregyháza színeiben ősszel lőtt 3 gólja mellé újabbakat gyűjtögetett. Rejtély, hogy miért adta el a nyíregyi alakulat 24 éves, Angliát is megjárt játékosát, lelkük rajta... Hogy mi miért adtuk el George-ot, azt szerintem mindenki tudja, igaz, "Menü" második gólját is megszerezte a Kövesdnél, ezúttal egy szöglet utáni szitut követően. Bízom benne, hogy ellenünk a "barcikai formáját" hozza. A Vasasban Szilágyi ezúttal is eredményes volt, ezzel már 3 gólos tavasszal, lehet, a Vasasnál is rájönnek, hogy nem sokra mennek a külföldi "sztárokkal". A matyóknál Lakatos megszerezte 5. sárgáját, így a védelem tengelye némileg átalakításra szorul a húsvétvasárnapi borsodi rangadóra.

Újpest B. - Nyíregyháza 2-0

Az új edzővel felálló Nyíregy ezúttal Újpesten szaladt bele egy irgalmatlan nagy pofonba, már nem a gólarány mértékét tekintve, sokkal inkább a lehetőségeket, a keretek színvonalát, illetőleg az ambíciókat. Habár a nyíregyi keret játékosai összesen 59 A-válogatottságot tudhatnak maguk mögött, de ez nem volt elég a lelkes újpestiek ellen. Talán majd ha a Bajzát-, Bárányos-féle aranyifjak a mezükön kívül a szívüket is a pályára küldik, lesz eredmény is. Ez a tavaszi produkció eddig mindenesetre nagyon halovány, a váci 3 ponttal meg is előznénk őket, csupán ennyi...

Orosháza - Vác 1-0

A váciak gondoltak egyet, és megjelentek Orosházán. Ami még meglepőbb, hogy nem a Héger-féle utazócirkusz utazott el, hanem az ősszel vitézkedő (maradék) váci keret, és a 81. percig tartották is magukat. A bosnyák Petrovic épp jókor szerezte meg első bajnoki gólját, így az Orosháza maradt a 4. helyen. Ez a Vác azonban - ha az MLSZ is így gondolja - képes lehet megcibálni néhány ellenfelünk bajuszát...

Szeged - Cegléd 0-0

A Szeged nem bírt a ceglédiekkel a zárt kapus, algyői műfüvön megrendezett találkozón, bár az utolsó percekben elég komolyan a kapujukhoz szögezték a vendégeket. A szegediek ezzel újra megkóstolhatták, milyen a tabella utolsó helyén szerénykedni, köszönhetően a kisloki feltámadásának.

DVSC-DEAC - Bp. Honvéd-MFA 5-1

Azt azért nem gondoltuk volna, hogy a cívisek ilyen nagy sallert osztanak le a legütősebb tarcsinak tűnő kispestieknek. A Loki már 5-0-ra is vezetett, köszönhetően az eddig góliszonyban szenvedő Bereczki feltámadásának is, aki 2 gólt szerzett a találkozón. Lehet, hogy a Honvédnak is újdonság volt a műfű, mint Lipcsei-mester legénységének. Debreceni ha már sokat nem tud segíteni az MFA-nak, most legalább ártott, az ő kiállítása jelentősen hozzájárult a Honvéd összezuhanásához. A játékvezetőt nem illik sértegetni, tudhatná, mi sem szidtuk (...) Karakót a hétvégén...

A Balmazújváros-Putnok meccs a pálya használhatatlansága miatt elmaradt, még szerencse, hogy a többi pályán biliárd-asztal simaságú játéktér várta a futballistákat.

A 20. fordulóból minket nyilvánvalóan kövesdi vendégjátékunk villanyoz fel leginkább, de lesz itt még Nyíregyháza-Békéscsaba, illetve Szolnok-Vasas is, azok eredményére is rém kíváncsiak vagyunk. A Fradi 2-Szeged pénteken a Duna Tv-n megszemlélhető, Putnokon szombaton az Orosháza vendégeskedik. A Cegléd-Balmazújváros igazi középcsapat-rangadó, de a kimenetele nem mindegy számunkra. A DEAC megpróbálkozik a szinte lehetetlennel, mégpedig, hogy behatoljon a váci sportlétesítménybe, a Honvéd pedig az Újpest ellen bizonyíthatja, hogy csak kisiklás volt a hétvégi nagy arányú vereség.

Hétvégére mindenképpen aktivizáljuk magunkat beharangozóval, miegyébbel, de addig is figyeljétek az oldalt, hátha érdemes :)!

Hajrá Barcika!