Folytatódik-e a sárdagasztás, avagy most is halasztódik-e a halaszthatatlan?

Bár a jelenlegi időjárási helyzetet figyelembe véve nem gondolom, hogy lesz mérkőzés, de mi van, ha igen? Ha mégis lesz meccs, és nincs beharangozó, akkor jogosan kérhetnétek számon (igaz, ha van, és nincs meccs, akkor ennek ellenkezőjét, úgyhogy sehogy sem jövök ki jól a dologból). :)

Gál Zsolti, csapatunk gyúrója arról tájékoztatott, hogy mi mindenképpen szeretnénk játszani, igaz, az azóta esett csapadék, és a várható égi áldás még nem volt belekalkulálva a dologba. Mindenesetre a csapat a játék mellett van, kérdés, Karakó úr mennyire szereti a sárdagasztást, és útjára engedi-e indulni a bogyót. Lehet, hogy Nagy Krisztián helyett Aigner Szilárddal kellett volna miniinterjút készíteni...

Na szóval, Ferencváros II. A csapat a 10. helyet foglalja el a tabellán, tehát közvetlenül előttünk állnak jelenleg. 6 győzelem mellett háromszor remiztek, 8-szor viszont vesztesen hagyták el a játékteret. Lipcsei vezetőedzőt senkinek nem kell bemutatni Barcikán, legutóbb arról lehetett olvasni a sportújság hasábjain, hogy nagyon elégedetlen pár játékosa hozzáállásával. Az ambíció hiányát én nagyjából azért meg tudom érteni a már eleve kiesett tarcsik játékosain, igaz, ha nem mutatják meg, mit tudnak, soha nem kerülnek az első csapat közelébe sem. De ez már nem a mi gondunk.

A zöld-fehérek 6 győzelmüket még ősszel szedegették össze: Szeged 5-1 (idegenben), Vác 1-0 (otthon), Putnok 2-1 (i), Cegléd 5-4 (o), Újpest B 2-1 (i), Szolnok 1-0 (o). Döntetlent játszottak velünk (1-1, otthon), a DVSC-DEAC-al (1-1, otthon) és a Honvéd-MFA-val (0-0, idegenben). Ősszel 6 vereséget számlálnak: Nyíregyháza 0-1 (i), Békéscsaba 1-3 (o), Vasas 0-1 (i), Balmazújváros 2-3 (o), Orosháza 1-4 (i), Mezőkövesd 2-3 (i). Meglévő 21 pontjukból 14-et a 8. és 13. forduló között érték el, amikor két döntetlen után zsinórban 4 győzelem következett. Figyelni kell arra, hogy a zöldek a szerzett góljaik több mint felét a 60. perc után lőtték, ebből a 75. perc után majdnem az összes gól harmadát. Ez azt jelzi, hogy nem szeretik feladni a meccset, másrészt erőnlétileg is valószínűleg jó állapotban vannak.

Ősszel egyelőre pont nélküli a "kisfradi", kikaptak otthon a Nyíregytől (1-3) és idegenben Csabán is megfáztak a Viharsarokban (2-1). Úgy kezdték a tavaszt tehát, ahogy az őszt, ha lehet, ne folytatódjon úgy, mert első pontjukat éppen ellenünk szerezték meg a 4. fordulóban. Biztosan sokan emlékeztek a meccsre, hiszen tévés közvetítés is volt, Fótyik fejesgóljára Holman tudott válaszolni, így nem tudtuk megszerezni a 3 bajnoki pontot. Sajnáltuk is ezt akkor sokáig, mert minden esélyünk megvolt a győzelemre, de sajnos nem tudtuk kihasználni a lehetőségeket, elég csak Szala zúgó szabadrúgás-kapufájára gondolni, gólt érdemelt volna.

A halványzöldek 26 gólt lőttek, és 29-et kaptak, ezzel ők a negyedikek a csoportban, ha a kapott gólok számát nézzük. A hószünet miatt megrendezett "nagyfradi"-"kisfradi" barimeccsen kaptak egy ötöst, ha a Vólent-David-Salvador támadógépezet ugyanennyivel terheli meg Kunsági kapuját, elégedettek leszünk.

A házi gólversenyben pillanatnyilag Nehéz áll az élen 5 góllal, őt követi 4 góllal a nekünk is betaláló Holman és Beliczky, aki időközben kiszállt a versenyből, mivel a télen Pápára távozott. Csabán Vass és Majzik is a kiállítás sorsára jutott, így gondolom, nem játszanak ellenünk. Majzik peremember a védelemben (igaz, Csabán kezdő volt), Vass viszont szinte végigjátszotta az őszt a középpálya védekező szekciójában, így annyira nem bánjuk hiányát. A kapuban Kunsági helye biztosnak tűnik, hátul Birtalan, Simita, Erdei is kezdő lehet. A középpályán Batik, Peszmeg és Nyilasi szereplése szinte biztos, elől Nehéz kezdőként kaphat szerepet. A csapat felállása nyilvánvalóan függ attól, milyen számban lesznek visszajátszók. Igaz, bajnoki fordulót nem rendeznek a hétvégén az első osztályban, viszont a Fradi a CFR-t fogadja az Üllői úti búcsúztatón, kérdés, kiket ültetnek fel inkább a barcikai járatra.

A meccset a 29 éves Karakó Ferenc vezeti, aki látta az őszi Vác elleni hazait, nem zárta különösebben a szívébe, de a csabai 0-3-as meccsünket is ő vezette, ki is osztott játékosainknak 4 sárgát, míg a túloldalon mindenkit makulátlan úriembernek talált. Karakó egyébként is kioszt meccsenként 4-5 lapot üzembiztosan.

Nálunk minden rendben, Nagy Krisztián sérülése már történelem, egyedül Hornyák gyógyulása várható a jövő hétre. A "győztes csapaton ne változtass" elv alapján a Putnok elleni kezdőt várom, annyi különbséggel, hogy Nyitrai helyett a bizonyítani vágyó Nagy játszik a jobb oldalon. A betonkemény védekezés alap, a helyzeteket pedig könyörtelenül ki kell használni! Ha lesz meccs, a mély talaj egyértelműen inkább a védekező csapatnak kedvez, dehát a Putnok ellen is bizonyítottuk, hogy nem riadunk meg a mostoha talajviszonyoktól. Egy újabb győzelemmel biztosíthatnánk a helyünket az osztályozós helyek környékén.

Mindent bele fiúk, tartsuk meg a lendületünket!

Hajrá Barcika!