Az az átkozott második 45 perc...

Nagyon vártuk a győzelmet, de sajnos, nem jött össze. Nagy tragédia nem történt, a vasárnapi összegzésben is írtam, hogy Cegléden és Balmazújvárosban már az iksz is megfelelő eredmény lehet, ha hozzuk a két tarcsi ellen idegenben a győzelmet, és a hazaiakat egytől-egyig behúzzuk.

Cegléden sajnos nagyjából ugyanaz történt, mint Múcsonyban a Szolnok ellen, az első félidőben uraltuk a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki, a második felesben viszont engedtük (vagy kénytelenek voltunk engedni) a ceglédieket kibontakozni, és örülhettünk a végén az 1 pontnak.

A középpályán gondok lehetnek a továbbiakban is, most még pluszba Kokónál is fennáll a bordatörés gyanúja, Maicon meg jelenleg nem bevethető. Halvány fogalmam sincs, kit lehet esetlegesen Kokó helyére állítani a nyíregyi meccsen, ha Maicon továbbra sem lesz bevethető. A legnyilvánvalóbb Jeremiás középre vezénylése lenne, oldalán pedig Nagy Krisztián bevetése, de Jeró nem romboló típusú játékos. Megoldás lehet esetleg Nyisa, aki játszott már a védelem előtt, vagy mondjuk (mivel Komlósi letöltötte eltiltását) Kiprich középpályára helyezése, jobbhátvédben Privigyei.

Szabó Ádám 4 meccset kapott, így Póser Dani mélyvíz, állítólag nagyokat védett Cegléden, viszont talán a gólban kicsit benne volt. Ádámmal kapcsolatosan vissza is néztem, hogy amnéziás vagyok-e, és esetleg nem emlékeztem arra pontosan, hogy kapusunk rituálisan kibelezte a játékvezetőt. Szóval - enyhén szólva - túlzásnak tartom a 4 meccset, de mit is várhattunk az MLSZ-től, csupa hozzáértés az a szervezet... Tátrai tegnap begyűjtötte az ötödik sárgáját, így pillanatnyilag üres a balszél, Bogáti sebessége jól jöhet a Szpari ellen.

Habár idegesítő ez a szituáció, hogy a második meccsen ikszelünk le előnyről, és a második félidőben általában fölényben futballozik az ellen, de tavasszal szereztünk 5 meccsen 8 pontot (és akkor még nem beszéltünk a kövesdi horrorról...), ami nem mondható rossznak. Most jönnek majd azok a meccsek, amik akár el is dönthetik a sorsunkat.

Hajrá Barcika!