A győzelem reményében...

2012.08.31.

A putnoki meccs elhozta a győzelem édes ízét, és a mezei szurkoló már csak ilyen telhetetlen, a következő fordulóban is ezt várja el csapatától!

Mielőtt beharangoznánk a Cegléd elleni bajnokit, pár szó a hét történéseiről...

A kupában megkaptuk az Újpestet, ami nem olyan rossz, hiszen itthon játszhatunk, valószínűleg sok embert vonz, és lehetőség van a bravúrra. Ha figyelembe vesszük a lila-fehérek eddigi produkcióját, amit a szezonban mutattak, nem lehetetlen a kiverésük. Na de, ez a meccs még odébb van, ráérünk beharangozni, ha aktuális lesz.

A mai nap még bármi lehet, mivel ma éjfélig még lehetőség van igazolni akár a Copacabánáról is, mindenesetre már van néhány hír a mozgásról. Először is kezdeném azzal, hogy Enest, Szőkét és Eder-t kölcsönadtuk a Tarjánnak, és ennek kapcsán tolulnak az ember fejébe a kérdések, hogy vajon miért? Az egyik dolog az, hogy mind a 3 játékos most érkezett, akkor miért is volt fontos a leigazolásuk, ha most meg kölcsönengedjük őket. Enes balhátvédben jó lehetett volna Szala esetleges kiváltására, ha az az ötlet, hogy Tátrai beugorhat bármikor ide, vagy akár Fótyik is, akkor kérdem én, miért igazoltuk le? Szőke a tesztmeccseken nem tűnt nagy labdazsonglőrnek, lehet, hogy övé a jövő, de ha nekünk most kell megragadnunk az nb2-ben, akkor talán jobb lett volna már ma használható csatárt igazolni. Eder meg a legnagyobb kérdés, ha ő az az elsőosztályú brazil csatár, akiről a szakvezető beszélt, akkor jó nagy lemaradása lehet. De annyi, hogy félévre elengedjük? Amikor NINCSEN CSATÁRUNK? Bárcsak valamilyen nagy ötlet, zseniális edzői terv írmagját sejthetnénk ezekben a kölcsönadásokban, de sajnos inkább fejetlenségre, átgondolatlanságra gondolok. A leigazolásuk kapcsán mindenképpen.

Valaki írta a fórumon, hogy Messi állítólag visszajött, és papírjai bizonyítják, hogy nem az Endor bolygóról jött, hanem kifejezetten humanoid. A másik bemutatott papírjával szemben ebből már nem az olvasható ki, hogy egy 45 éves, kaukázusi rasszhoz tartozó nő, hanem bizonyítható a személyazonossága. Na, kíváncsi leszek, mindenesetre úgy kellene nekünk, mint egy falat kenyér. Ugyanis azokon az edzőmeccseken, ahol játszott, kifejezetten pofás zsugákat adott, amire Ngalle jelenleg csak korlátozott mértékben képes. Említett úriemberhez képest ráadásul nádszálvékony, így talán nem fárad el olyan könnyen és gyorsan. Valami azt súgja, hogy ha tényleg számolhatunk vele, akkor ő lesz a fazonszabász, Ngalle meg megy a csatársorba. Ha esetleg Salvador is egészséges lesz, ők lehetnek ketten a monolit-típusú, statikusabb befejezők, míg Bence és Husanik szaladgálhatnak kedükre párjukként. Ennek ellenére kell még egy csatár!!!

A magam részéről örülök Privigyei Ádám megszerzésének! Ádám 1989-ben született, ezidáig az Újpest szekerét tolta, jobbára a másodosztályban, első ligás tapasztalata nincs, bár a keretben már volt. A másodosztályban az elmúlt két idényt figyelembe véve játszott 46 meccset, gól nem lőtt, egy öngólt vétett. Ennél beszédesebb, hogy a 46 meccsen 23 sárgát szedett össze és 2 pirosat, így nem tartozik a gentleman-típusú középhátvédek közé. Aki emlékszik rá még Újpest 2-es hazai meccsekről, az is beugorhat, hogy a barcikai drukkerek jópárszor megtalálták, finoman fogalmazva sem túl szimpatikus, de annál erőszakosabb stílusa miatt. Ádámmal valószínűleg a liga legagresszívabb belső védőpárosát alkothatják, ha éppen nem Dominik lesz a párja, Ádám meg amolyan beugrós. Ha még hozzávesszük, hogy Nyisa is visszatér valamikor, középhátvéd-dologban nem panaszkodhatunk.

Privigyei Ádám

S akkor most már tényleg a Cegléd elleni meccsről! A találkozó 16.30-kor kezdődik, a játékvezető a gyönyörű Urbán Eszter lesz, bízom benne, hogy ezzel végetér a barcikai szurkolósereg és a síposok - utóbbi időben jellemző - nem túl szívélyes kapcsolata. A Cegléd a 2011/2012-es idényben 47 pontot szerezve 4. helyen végzett, ami megsüvegelendő teljesítmény. Ennél is fontosabb számunkra, hogy a csak az idegenbeli meccseket figyelembe vevő tabellán az élen végeztek, ami nem túl jó előjel lenne, ha... Ha ez a Cegléd ugyanaz lenne, mint a tavalyi. De nem az. Igaz, mi sem. Az, hogy melyik csapat jött ki jobban a nyári átigazolási forgatagból, holnap eldől. Mindenesetre Cegléden (figyelem!) fontosnak tartották, hogy minél előbb lezárják az átigazolások lényegesebb kérdéseit, így tulajdonképpen már több mint egy hónapja végleges a keret, kivéve az egy szem Halgast, akit éppen a héten igazoltak, és - ugye - nekünk is ismerősen cseng a név. Nagy talány Halgas Tibor, mert az előző idényben finoman szólva sem kápráztatta el a barcikai publikumot, és nagyon hangulatjátékos, ha van kedve futballozni, jól teljesít, ha nincs (és tavasszal nem nagyon volt), akkor borzasztóan játszik. A jobb oldalunk viszont finoman szólva sem megnyugtató, mert hátvédet - ugye - nem igazoltunk erre a szélre, Renan folyamatos visszazárása meg nagy luxus, amikor támadásban több hasznát vennénk... Érkezett nyáron a Ceglédhez a védelembe Miklósvári (BKV) és Balogh (Szolnok), a középpályára Szalai (Szolnok) és Brdaric (Kecskemét), valamint a támadósorba Csurka, Balog Marcell (Kecskemét) és Kormos (Baja). Játszottak jópár felkészülési meccset is, most nem emelném ki, hogy ki volt a pályaválasztó, de az eredmények a Cegléd szemszögéből a következőek voltak:

Eger 1-1

Csákvár 5-7 (négyszer 30 perces meccs!)

Pénzügyőr 3-1

Szigetszentmiklós 2-1

BKV Előre 0-3

Tatabánya 1-5

Paks II. 1-1

Puskás FC 0-1

Szóval, nem mondhatni, hogy győzelmekkel melegítettek a rajtra. Aztán még kiestek a Magyar Kupából is egy Orosháza elleni 0-2-vel, így várták a bajnoki rajtot. Ami aztán megint csak egy csúfondáros vereséggel végződött, hiszen Csabán sikerült 6-4-re kikapni (gólszerzők: Robson, Medgyesi (2), Balog Marcell). Ezt a Csabát (illetve nem teljesen ezt) a tavaszi utolsó fordulóban még 3-2-re verték idegenben. Ezidáig lejátszott utolsó meccsük a múlt heti hazai, Vasas elleni 1-1 volt, a gólt Balog Marcell szerezte.

A legismertebb név a ceglédiek közül mindenképpen Vincze Zoltáné, aki korábban megfordult a Békéscsaba, a Fehérvár és Honvéd soraiban is az elsőosztályban. A kapott gólok számából az látszik, hogy az újonnan szerveződött védelem még nincs összeszokva, a jobb oldalon is próbálkozik Ványi Zsolt vezetőedző, valószínűleg itt Robson kezd majd, aki korábban inkább a középpályán kapott helyet. A gólszerzőkből is sejteni, hogy a Medgyesi-Balog csatárduó igencsak veszélyes, őket támogatja középről Brdaric, aki ugyancsak nem egy elveszett futballista. A leggyengébb pontjának a Ceglédnek mégis a középpályát mondanám, ahol le kell rohanni őket, és a kissé ingatag hátvádsort sok mozgással hibára késztetni.

Nálunk a helyzet - úgymond - változatlan. A meglévő problémák mellé jött még Kokó 2 meccses eltiltása (amit meg is jósoltam). Ha minden jól megy, én a következő felállásban nézném meg, mit tudunk a nem éppen tiki-takát játszó vendégek ellen: Szabó-Fehér,Privigyei,Fótyik,Szala-Maicon,Renan,Ngalle,Luis-Horváth,Tátrai.

Sajnos, szegény ember vízzel főz, nekünk most ez van. Ez az összeállítás természetesen feltételezi, hogy például Salvador sérült még (meg lennék lepve, ha nem...), és Messi papírjai még nincsenek rendben. Szeretném, ha holnap úgy indulna mindenki haza, hogy azt mondhassa magában: "na ez a játék nagyon rendben volt, mint Messi papírjai..."!

Nagyon jó lenne, ha tényleg a csapat mellé állna mindenki, és belehajszolnánk a fiúkat az első hazai győzelembe! Tegyétek meg, hogy mindenki eljön, aki tud! Hajrá Barcika!!!