A tetszhalotton már rajta az oxigénmaszk...

Hát ilyen az, amikor hazai pályán győzünk...Ha a lilák elleni kupagyőzelem nem lett volna, már fogalmunk sem lenne róla, hogy milyen ez az érzés. Privigyei Ádámon látszott a legjobban a lefújás után, hogy mintha átszakadt volna egy gát, és megszűnt volna a játékosokban a frusztráció, hogy nem megy, és nem megy hazai pályán...

Ha őszinték akarunk lenni, akkor csak annyit mondunk rezignáltan: megvan a 3 pont... Mert ha megfeszülök sem tudom a csapat összteljesítményét dicsérni. Valahogy megint úgy tűnt, hogy nincsen ez a csapat összerakva. Még mindig. Elment 9 forduló...

Na de ne legyünk ünneprontóak! A 3 pont az 3 pont, senki nem fogja kérdezni a végelszámolásnál, hogy: "hogy is volt az a Vasas ellen?" A Vasas a hetedik volt a forduló előtt. Mi az utolsók. Ezt senki ne felejtse el!

Szabó Ádám ma a jobbik arcát mutatta annál a kevés lehetőségnél, amikor labdába ért. Tudom, hogy Privigyei Ádám inkább jobbhátvédnek tartja magát, de én nem tudom...Sem az alkata, sem a helyezkedése nem erre a posztra predesztinálja. Neki is köszönhető, hogy a jobb szélünk nem tudott megtelni élettel (egy darabig), Hornyák tőle aztán semmilyen támogatást nem kapott, nem indultak akciók a mélyből. Komlósi megoldotta a nem túl nehéz feladatot, részt vett ő már ennél sokkal nagyobb meccseken, rutin... Szala nem került ugyancsak nagy feladat elé, a piros-kék jobbszellő igazán fogalmatlan volt, szerintem ha a kifejezetten jó futballistának tűnő jobbhátvéd rohamoz, akkor többre mennek. Na de, nem akarok tanácsot adni Szapor úrnak, hátha olvassa... :)

A két szélt egyben le lehet tudni: nem működött. Hornyák nem hozta azt a dinamizmust a szélen, amit elvártam, bár küzdött, de ez kevés. Nem állítom, hogy nem működhet a jobbszélre helyezése, de ezt a pozíciót még szoknia kell. Itt ki kell kaparni a gesztenyét, nem hullik a manna automatikusan a szájba. Tátrait már leköveteltem a pályáról, amikor betalált. A bal szélünk még annyira sem működött, mint a jobb. Nem is túl sok labda futott ezen az oldsalon, de ne felejtsük el, hogy mindez bizalom kérdése is: a csapattársak annak adják a zsugát, akiről tudják, hogy jól meg tudja azt játszani. Titi a kevés alkalmat nem használta ki jól, viszont lehet, hogy revidiálni kell az álláspontunkat, miszerint nem csatár. A kínálkozó lehetőséget tipikus csatárként használta ki, és ezzel megszerezte az áhított gólt, ami a győzelmet jelentette. Ezért minden dicséretet megérdemel!

Maicon kicsit jobb volt, mint a Nyíregy ellen, és feltűnő volt, hogy kicsit szabadabban játszott, nem volt annyira kötött a posztja, mint eddig. Hogy ez taktikai elem-e, vagy önálló kezdeményezés, azt nem tudom, de így kicsit hatékonyabb. Bár kétségtelenül veszélyesebb is. Messi ma is rengeteg labdát szerzett, és igyekezett jól el is osztani azokat. Véleményem szerint a mai teljesítménye a második legjobb volt a csapatban. Salvador nem sok vizet zavart, talán ma játszott a leggyengébben, az összes általam látott meccset figyelembe véve, de ne felejtsük el, hogy ez a Vasas a védekezéséről híres. George az első félidőben borzasztóan sok labdát hagyott el, aztán a másodikra magára talált, sok elmozgással, labdatartással vétette észre magát.

Bence beállásával megélénkült a jobb szél, igaz, akkor már a Vasas kitámadott, így több terület nyílt. Mindenesetre a kevés játékpercben, amit a pályán töltött, a régi Bencét idézte. Kokó a rombolásra érkezett, rombolt... Luis meglepetésre 3-4 esetben is tökéletesen szabadított fel, ezt az arcát még nem ismertük.

Nem, nem vagyok szenilis, Dominiket direkt a végére hagytam. Egyszerűen hihetetlen, hogy ez az ember minden labdát elfejel! De ha nem fejel, akkor lábbal takarít. Ráadásul jól is játsza meg a labdákat, és ma még egy szép megindulásra is futotta. Ha visszajön Nyisa (bár valószínűleg jövő héten műtik...) előrébb kell alkalmazni. Nincs kérdés... Man of the match...

Valamiért úgy érzem, hogy az általunk követelt 4-4-2 nem fog működni. Hazai pályán semmiképpen. Vagy az a megoldás, hogy egy szűrőt állítunk a csapatba, vagy egy csatárral kell játszani. A három védős szisztémát inkább nem próbálnám ki. Lehet még az a megoldás, hogy az újonnan igazolt Fabio, és a bal szél megerősítése (szerintem Fótyik lehet a megfejtés...majd) megvalósítja azt a szisztémát, hogy többször kerülünk az ellenfél védelme mögé, de nem hiszem. Salvador az a típusú játékos, akinek középről lehet leginkább leosztani a labdát, és ott George-al megőrjítik a védelmet. Ha nem kapnak labdát, nem fogják, ne is várja senki. Ngalle és Messi (előrébb tolva) is meg tudná ezt oldani (ne adj' isten, Renan is), de ha nincs aki elossza a megszerzett labdát, csak nyomjuk ki a nem működő szélre, vagy George és Salvador birkózik a labdafelhozatallal, abból semmi sem lesz...

A jövő héten már (talán) számíthatunk a két új igazolásra is. Aki látta a youtube-videókat, láthatta, hogy erősödtünk, ráadásul kritikus pozíciókban. Ez tipikusan az a győzelem, aminek a következő meccs adja meg majd az igazi értékét. Az Újpest tarcsija nagyon is verhető, hogy mást ne mondjunk, ez a Vasas a múlt héten kettes kolbásszal küldte haza a halványlilákat. A részfeladatot megoldottuk. Én azt hiszem, hogy a jelenlegi helyzetben ennek is örülni kell.

Hajrá Barcika!