Bosszúra szomjasan...

Több szempontból is fontos meccs áll előttünk szombaton. Egyrészt a Balmazújváros 13 ponttal áll a 9. helyen, mi pedig 11-el az utolsón, tehát győzelem esetén meg is előzhetjük ellenfelünket. Másrészt, ha egy valamirevaló barcikai szurkolónak annyit mondok, hogy: "Balmazújváros", görcsbe rándul a gyomra, ökölbe szorul a keze és bosszúra szomjazik. Megmondom őszintén, én is így vagyok ezzel, habár sok játékosnak nincsenek közvetlen emlékei a "balmazi rémálom"-ról. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az előző szezonban itthon is elvertek minket, na ez az, ami most nem fordulhat elő!!!

Nézzük, mit játszottak idén az alföldiek:

Balmazújváros - DVSC II. 3-1 (gól: Urbin 3)

Honvéd II.- Balmazújváros 2-1 (gól: Virágh)

Balmazújváros - Vác 0-2

Putnok - Balmazújváros 2-1 (gól: Belényesi)

Balmazújváros - Cegléd 1-2 (gól: Kállai)

FTC II. - Balmazújváros 2-3 (gól: Szőllősi, Sárközi, Belényesi)

Balmazújváros - Mezőkövesd 2-1 (gól: Szőllősi, Forgács)

Szolnok - Balmazújváros 2-0

Balmazújváros - Nyíregyháza 2-0 (gól: Sárközi, Urbin)

Békéscsaba - Balmazújváros 1-1 (gól: Forgács)

Balmazújváros - Vasas 1-2 (gól: Urbin).

A Magyar Kupában is indult természetesen a hajdú-bihari gárda, először a szomszédos Sajóbábonyt ütötték 6-1-re (gól: Belényesi 2, Urbin 3, Sárközi), de aztán a kupacsodaként szereplő Tiszaújváros már a második fordulóban véget vetett a kupaálmoknak (3-2, gól: Urbin, Szőllősi).

Látszik, hogy meglehetősen hektikusan szerepel hétvégi ellenfelünk, képesek bravúros eredményekre is, de ha rossz napot fognak ki, bárkitől kikaphatnak. Érdemes kiemelni, hogy külföldi légióst nem foglalkoztat a Balmazújváros. A kezdéskor még Arany László volt a balmaziak vezetőedzője, jelenleg viszont Híres Gábor irányítja az együttest.

A kapuban menetközben történt váltás, a rutinos Szalmát Mester Tamás (nem az énekes) váltotta a portán, úgy tűnik, a bizalom töretlen a Fradit, Siófokot is megjárt nb1-es múltú kapus iránt. Sok gólt nem kap ellenfelünk, elég masszívnak tűnik hátul, és a középpályán is nagyon is megvannak, Szőllősi, Belényesi, Nagy Róbert is minőségi játékos, szükség van arra, hogy erős középpályát vonultassunk fel mi is. Elől Urbin feladata a gólszerzés, ha őt ki tudjuk vonni a játékból, csatárposzton nincs okunk félelemre.

Kedden, úgy érzem, többen bizonyították, hogy helyük lehet a kezdőben, bízom benne, hogy Kiprich mester is így gondolja. Az én csapatom a következőképpen állna fel: Szabó-Privigyei,Komlósi,Fótyik,Szala-Fabio,Ngalle,Maicon,Luis-George,Salvador. Szalánál nekem meggyőzőbb volt Celso, de azt hiszem, vele együtt már négy EU-n kívüli lenne a kezdőben, azt meg - ugye - nem szabad. Lehet ezen a 6 külföldivel felálló középpályás-támadó kontingenssel vitatkozni, biztosan fogtok is, de nem bánom. Azt hiszem, esetleg a két szélsőn lehetne morfondírozni, de Luis - úgy tűnik - kezd beindulni, Fabio pedig nagyon szép dolgokat is csinált kedden. Ha valaki azt mondja, Hornyák hasonlót mutatott az elmúlt meccseken jobb szélen, optikus segítségét javaslom igénybe venni. Bencén még el is lehet gondolkodni, de ő cserében, frissen hasznosabb.

Kicsit kitérnék itt a mostanában Barcikán slágertémának számító magyarok-külföldiek vitára is. Tessék csak megnézni, hogy az élvonalban mennyi külföldi légiós alkotja a csapatok keretét! Tulajdonképpen csak a Paks és az MTK kivétel. Nem én mondom, hanem prominens magyar futballszakemberek, hogy egy külföldi játékos töredékébe kerül a magyarnak. Hogy most a hajzselé világpiaci ára, vagy a tetoválószalonok mesterségesen magasan tartott szolgáltatási díjai okozzák ezt, azt nem tudom. Azt hiszem, a teljesítményhez képest túl magasak az igények, és ez egy átlagos költségvetésű futballcsapat számára nem megfizethető. Nekünk szanálódóban van a híresen jó utánpótlásunk, az utóbbi időben az MTK, a Honvéd, a Felcsút, a Putnok rabolja ki bázisunkat, és nem nagyon tehetünk ellene semmit, ennek nagy mértékben oka a politika is: ahol van pénz, ott van akadémia is. Nálunk nem nagyon van. Most elkezdtünk próbálkozni a légiósok beépítésével, és gondolom, majdan értékesítésével. Legyünk egy kicsit türelemmel! Habár pozíciónk siralmas, de akinek van esze, az nem feltétlenül ezt nézi, hanem azt, hogy milyen tömör a mezőny, és azt, hogy mindössze 9 ponttal vagyunk elmaradva az elsőtől. Azt hiszem, aki jár meccsekre, mindenki tudna 4-5 meccset mondani, ahol nem nulla vagy 1 pontot érdemeltünk volna. Ha azok megvannak, nem ebben a pozícióban tanyázunk.

Nem tudok mást mondani: meg kell holnap verni a Balmazújvárost! Egyszerűen nem fogadható el más eredmény. Bízom benne, hogy Varga úr nem kíván megveretni minket, és ha már hazai pályát nem is fúj, de legalább egyenlő feltételeket biztosít.

Hajrá Barcika!