Revánsvágy...

Holnap 15 órától Cegléden fúj a sípjába Berke játékvezető, és remélhetőleg, sikerül egy jó eredményt elérnünk. Hogy mi lenne a jó eredmény? Múlt héten ilyenkor még azt mondtam volna, hogy egy baráti döntetlennel kiegyeznék, de hát, evés közben jön meg az étvágy.

A Putnok elleni meccset már bőségesen kielemeztük, és bárkivel beszél is az ember, ugyanazt mondja: más ez a csapat, mint amit ősszel láttunk. És itt elsősorban nem arra gondolnak a szurkolók, hogy a fél csapat kicserélődött (8 távozó - 9 érkező), hanem elsősorban arra, hogy elkezdett látszani Kiprich mester kezének munkája a csapaton, és határozottan futballcsapatra kezdett hasonlítani a 11, kék-sárga mezben pályára lépő játékos. Néha formás támadásokat vezettünk, elől meg tudtuk tartani a labdát, keményen, határozottan védekeztünk, és kihasználtuk az adódó lehetőségeket. Azt is mindenki adja, hogy úgy tűnt, van jelenleg 3 jó formában lévő csatárunk, a védelmünk ebben a formában szuperál, és a padon is ülnek olyanok, akikhez jó szívvel hozzá lehet nyúlni formán kívüli játék, fáradás, sérülés, vagy éppen hadrendváltás esetén.

A Cegléd jelenleg 7. a bajnokságban, 6-6 győzelem és döntetlen mellett ötször hagyták el vesztesen a pályát. Gólkülönbségük +4-es, ezzel ott vannak azon 6 csapat között, akik több gólt rúgtak, mint amennyit elszenvedtek. Szembetűnő azonban, hogy viszonylag sok gólt kaptak (28), még a mi őszi szedett-vetett védelmünk is csak 24-szer kapitulált Szalával megerősítve. Ebből következik viszont, hogy sokat is rúgtak, 32 lőtt góljukkal csak a Békéscsaba (36) előzi meg őket az eredményesség terén. Ősszel mindenekelőtt Medgyesi lődözte a gólokat (7), de nem sokkal maradt el Koncz (5) sem, nem is szólva Kormosról, aki a tavaszi 2 meccsen már 3 gólnál tart, így átvette a vezetést a házi góllövőlistán a "beragadó" Medgyesitől.

Az ősszel megvertek minket itthon (0-2), akkor is leírtuk, hogy nem varázsoltak el minket a ceglédi futballisták, egy taktika és elképzelés nélküli Vegyészt gyűrtek le. Diadalmaskodtak még ősszel a Balmazújváros (2-1, idegenben), az Orosháza (5-1, otthon), a Mezőkövesd (1-0, otthon) és a Nyíregyháza (1-0, otthon) ellen. Vereséget szenvedtek a Békéscsabától (6-4, idegenben), a Váctól (1-0, idegenben), a Putnoktól (1-3, otthon!!!), és a Fradi II.-től (5-4, idegenben). Döntetlenre hozták a Vasas (1-1, otthon), a Szeged (1-1, otthon), a DVSC-DEAC (1-1, idegenben), a Honvéd-MFA (2-2, otthon) és a Szolnok (1-1, idegenben) elleni meccsüket. Mielőtt még valaki azt mondaná, hogy: "helló, hol a 6. győzelem?", ők voltak azok, akik ugyanúgy hiába utaztak el Újpestre, mint mi Vácra, nem került sor mérkőzésre. Ezt a 3 pontot meg is kapták az MLSZ-től, viszont a kisloki ellen Farkas jogosulatlan szerepeltetése miatt 2 pontot levontak tőlük.

Tavasszal egyelőre nem vitézkednek túlzottan a Pest megyeiek, otthon 2-0-ról sikerült leikszelni a Csabával, Angyalföldre meg egy hármasért mentek, érdekesség, hogy ezen a meccsen is megszerezték a vezetést. Otthon a 4-4-2-t preferálják, a kaput valószínűleg Miski fogja őrizni, a védelemben Miklósvári és Makrai szerepeltetése középen szinte biztos, balhátvédben valószínűleg Farkas fog játszani. A jobbhátvéd szerepköre pillanatnyilag kérdéses, a brazil Robson ugyanis a Vasas ellen bepirosodott, így talán Juhász foglalhatja el a helyét. A középpályán Kenderes, Nagy Lajos, a Paks II-től igazolt Bata és az eltiltását letöltő Koncz valószínűleg ott lesz a kezdőkörben. Elől - minden valószínűség szerint - Kormos és Medgyesi próbál meg zavart kelteni a kapunk előtt. Vincze bundázás gyanúja miatt el van tiltva, úgyhogy a 38 éves, Videotont, Honvédot is megjárt balhátvéd a lelátón bukmékerkedik.

A sípot Berke Balázs veszi majd a szájába, asszisztensei Török Katika és Kepe Arnold lesznek. A sípos a 2012/13-as bajnokságban összesen 8 meccset vezetett, 3 NB1-es, 1 Magyar Kupa, és 4 NB2-es (2 Nyugat, 2 Kelet) bajnokit. Nekünk még nem fújt ebben a szezonban, viszont a Cegléd Balmazújvárosban "elkövetett" győztes meccsét ő vezette, ez akár jó ómen is lehet ellenfelünk számára.

Nálunk - hál' istennek - szinte mindenki a fedélzeten, kivéve szegény Nyitrai Dávidot, aki pár hónapig biztosan harcképtelen lesz. Nagy M.K. már 50-60 percre bevethető, neki akár bizalmat is szavazhat Kipu a jobb oldalon. A kapusposzt fix, mint ahogy valószínűleg a védelem is, remélem, marad Horváth Szabi a bal oldalon, és nem kerül be Szala, aki a Cegléd ellen itthon kifejezetten botrányosan teljesített. A középpályán szerintem csak a jobbszellő kérdéses, itt ha Nagy nem kezdhet, akkor Halgas Tibi, vagy egy kis átszervezés. Magyarul Jeremiás át jobbra, Tátrai balszellő. Végső esetben Horváth Benő nyargalászhat, és bizonyíthat. Elől Vólent és David azt hiszem, mindannyiunk számára bemutatta a farbát, Salva a padról bármikor jöhet. Ennek megfelelően a kezdő, amit én várok: Szabó-Kiprich,Komlósi,Fótyik,Horváth Sz.-Nagy(Halgas),Kovács,Fehér,Jeremiás-Vólent,David.

Halgas Tibit éppen Ceglédről menesztették, így várjuk tőle, hogy bizonyít korábbi munkaadója ellen, és ott is olyan agresszív lesz, mint amikor a Cegléd színeiben Barcikára látogatott ősszel. Van még egy játékos nálunk, aki volt csapata ellen léphet pályára, van-e, aki emlékszik még, hogy Fehér Balut éppen a Ceglédtől igazoltuk 2009. júliusában? Sok sikert, Balázs!

A kulcs a szoros emberfogás és az agresszív védekezés lehet, nem szabad levegővételhez engedni ellenfelünk két veszélyes támadóját. Ahogy azt már a múltkor leírtuk, csatáraink nem éppen gyorsaságukkal tűnnek ki a mezőnyből, így sok fog múlni azon, milyen gyorsan érnek fel középpályásaink, ha elől meg tudjuk tartani a labdát. Sok ütközésre, kemény fejjátékra lesz szükség, és nem csak a varázssisakostól.

Nincs miért félnünk holnapi ellenfelünktől, egy esetleges győzelemmel pedig meg is előznénk őket a tabellán. Persze, ha a Vác elleni valószínűsíthető 3 pontot végre megítéli nekünk az MLSZ (nagy a csend Vác-ügyben), akkor már most is előttük vagyunk, de fognak még ők is nemjátszani a Váccal. Erőfutballt várunk a fiúktól középen, és technikás játékot a széleken. Jó lenne, ha az adódó ziccereket nagy százalékban használnánk ki, ahogy a Putnok ellen.

Mutassuk meg, hogy képesek vagyunk tovább menni az elkezdett úton!

Hajrá Barcika!

Végül egy közlemény: új oldalt indítottunk, amely CSAK a KBSC-vel foglalkozik, olvassátok azt is, ha van kedvetek. Az oldal jelenleg szerkesztés alatt áll, de folyamatosan bővül, szépül, fejlődik. A Cegléd elleni meccsel kapcsolatban ennél sokkal több infót olvashattok az oldalon.

A cím :
hajra-barcika.webnode.hu