A Milka-tehén megfejésének minősített esete...

Jaj, már megint egy Újpest! Mivel a "nagyokat" megvertük, a "kicsik" már a desszert-kategória - nagyjából egységes a barcikai szurkoló-vélemény. Csak aztán nehogy visszájára forduljon a nagy bizakodás!

Ellenfelünk, a halvány lila gárda jelenleg a 9. helyet foglalja el a tabellán, érdekesség, hogy pontokon még nem osztoztak senkivel, vagy megszerezték mind a hármat, vagy odaadták nagy kegyesen. Mivel a tarcsi-csapatok a bajnokság végén mindenképpen a harmadik vonalat látogatják meg, így itt csak rontják a levegőt, és lopják a pontokat az élet-halál harcot vívó együttesektől. Időnként több visszajátszó is akad az nb1-es keretekből, mivel most az Újpest Győrbe látogat, és nekik is égetően kellenének a pontok, valahogy nem tudom elképzelni, hogy a 2-es csapatuk megerősítése a fő cél nekik erre a meccsre. Na, nézzük, mit is játszott a remizésre képtelen lila fakó az ősszel:

Orosháza-Újpest 3-1 (gól: Szabó)

Újpest-Szolnok 2-1 (gól: Szabó, Sztaniszavljevics)

Újpest-DVSC 2 2-1 (gól: Banai B., Rubus)

Nyíregyháza-Újpest 2-1 (gól: Rajczi)

Újpest-Honvéd 2 1-2 (gól: Zarisz)

Békéscsaba-Újpest 2-0

Újpest-Vác 3-2 (gól: Magos, Rubus, Szabó)

Vasas-Újpest 2-0

Újpest-Putnok 2-1 (gól: Dombai, Toricska).

Amit tudni kell ellenfelünkről, hogy kapus-poszton nem szeretik az állandóságot, 3 portás is megfordult már a csapat kezdőjében, és nem is 1-1 meccsen cseréltek, hanem egymás után több fordulóban is próbálkoztak ezen a poszton. Az is észrevehető (lehet, hogy ennek tudható be a sok csere-bere), hogy még nem volt olyan meccs az őszi szezonban, hogy legalább 1 gólt ne kaptak volna. Időnként Szokol, sőt, Pollák is visszajátszik (érthető, a hírneves zsoldosok produkcióját láthattuk saját szemünkkel), ennek ellenére meglehetősen ingatag lábakon áll a védelem. Középpályán megvannak, elől viszont semmi olyasmi, amitől tele kellene lennie a gatyánknak, bár Rajczi úr időnként szerelést kap, de azt hiszem, a kamikaze-ikrek neki is elveszik a kedvét a szaladgálástól. Tajthy, Banai Balázs, Dombai és Rubus sem bevethető ma, ami a középpályás sorban érzékeny veszteség ellenfelünknek, ott kell kialakítanunk a mezőnyfölényt.

Na és akkor nézzük a mieinket! Messi sérülésével Kokó bizonyíthat, és bízom benne, hogy fog is. Ugyanis nem tudom, lesz-e még ekkora lehetősége. Azt nagyjából értem, hogy "győztes csapaton ne változtass", de azért az a "győztes csapat" korántsem kápráztatta el a szurkolókat a Vasas ellen. A két szél nem működött, nem gondoltam volna, hogy képesek vagyunk ugyanúgy felállni, mint a múltkor. Nagyon szurkolok Hornyáknak és Titinek, hogy most előállnak a farbával. A többi a szokásos, amiből az derül ki, hogy az újonnan igazolt Celso és Fabio valószínűleg utoljára '99 őszén egy teremtornán kaptak mezt, és az erőállapotuk finoman szólva sem éri el egy jó karban lévő rokkantnyugdíjasét sem.

A cél egyértelműen a 3 bajnoki pont, amivel a mezőny után eredhetünk végre. A Vasas elleni győzelem értékét ez a meccs dönti el, ha a maival együtt meglesz a 6 pont, tökéletesen elégedettek lehetünk a csapattal. Ami az Újpest mellett szólhat: egyrészt a bosszúvágy, másrészt az a tény, hogy nekünk általában nem megy ellenük, és ez a hazai pályára is igaz. De ma nagyon bízom benne, hogy másként lesz. Ahogy mondtam, a középpályán kell megnyernünk a meccset, sok múlik a szűrőkön, és azt hiszem, Maicon és Kokó képes is megoldani a feladatot. Salvador-tól és George-tól most már gólokat várunk, végtére is azért vannak azon a poszton.

Azt hiszem, ma mindenki megelégedne egy olyan gyenge játékkal is, mint a Vasas elleni, ha ugyanaz lenne a végeredmény. Bár a halványlilákra jellemző a tiki-taka (mármint a magyaros fajta), de nehogy már itt passzolgassanak nekünk a Pete stadion szent gyepén! Holnap szeretnék úgy felébredni, hogy 11 pontunk van!

Hajrá Barcika!