Matiné a Kupában...

Na szóval, a holnapi ebéd: Magyar Kupa-meccs. A Nyíregyet ismerjük, a 7. fordulóban játszottunk velük egy rendkívül érdekes meccset, ahol szerintem győzelmi esélyt szalasztottunk el, de az iksz mindenképpen benne volt a meccsben. Az, hogy végül a szabolcsiak mind a 3 pontot hazavitték, nagyban köszönhető annak, hogy kapusunk nem éppen élete formájában védett.

Azóta a Nyíregyháza is túl van 4 bajnoki meccsen, a következő eredményekkel:

Nyíregyháza-Szeged 1-1 (gól: Petneházi)

Balmazújváros-Nyíregyháza 2-0

Nyíregyháza-Orosháza 2-1 (gól: Montvai, Csorba)

DVSC II.-Nyíregyháza 2-1 (gól: Pákolicz).

Jelenleg a 6. helyen állnak, mindössze 2 pontra az éllovastól. Azért ha az eredményeiket megnézzük, ez is csak ebben a bajnokságban fordulhat elő.

A feladatunk ugyanaz, mint a bajnokin: megfékezni a robbanékony nyíregyi csatárokat. Montvai és Germán is képes eldönteni a meccset, és Petneháziról még nem is beszéltünk, aki remekül irányítja a középpályát. Ez a sor egyébként is különösen jól szervezett a nyírségieknél, fontos lenne, hogy próbáljuk megtartani a labdát, ne szórjuk el, és lehetőség szerint pontos indításokkal hozzuk helyzetbe a támadókat.

Nem tudom, Kiprich mester mennyire akar rotálni, mennyire tartja inkább szem előtt a bajnoki küzdelmet, mindenesetre az ésszerűség határain belül pár játékost ki lehetne próbálni tétmeccsen is. Ha ez így lesz, van egy olyan gyanúm, hogy Fabio megkaphatja a bizalmat a jobb szélen, és talán Luis is bekerülhet a bal szélre. A védelemben különösebb változást nem várok, nincs is túl nagy merítési lehetőség, a kapus személye biztos, miután Varsányi - úgy tűnik - kegyvesztett lett. A csatársor adott, túl sok lehetőség nincs. Középpályán talán szerepet kaphat Kokó Messi helyett, de akár Fehér Balu is, majd meglátjuk.

Mivel igazi kupacsapatnak számítunk, holnap is számítunk a továbbjutásra. Tényleg jó lenne, ha minél többen lennénk, igaz, közönséggyilkos az időpont, de legalább a belépés ingyenes.

Hajrá Barcika!