Keresd a taktikát!

Na szóval, megint sikerült itthon kikapni. A Vác még csak-csak, mert tényleg futball-szerű elemeket mutattak be, de a Cegléd? A vendégek azt mutatták be, amit a tavasszal itt járt csapatok többsége: gyengén futballozva elvittek 3 pontot.

Pedig ez ellen a Cegléd ellen semmi különöset nem kellett volna mutatni, pusztán annyit, hogy berúgjuk az első félidőben kialakított helyzeteket, illetve sokkal agresszívabban letámadni a nagyon is zavarba ejthető, és nem túl nagy finesszel rendelkező ceglédieket.

Annyira szeretnék írni valamit arról, hogy Szabó mester mit szeretne játszatni a csapattal, de nem tudok. A támadásaink esetlegesek, nincsen felépített csapatjáték, és ez azzal a támadóalakzattal, ami nekünk van, nem is bűn, inkább vétek...A sok sérülés valószínűleg az edzetlenség eredménye, nem hiszem, hogy ezek a játékosok az utóbbi időben folyamatos terhelésen lettek volna, Luis már Putnokon is idő előtt lett lecserélve, és egyébként is ha valaki a földre kerül csapatunkból, majdnem biztos, hogy sérülés a vége. Szala ma katasztrofálisan játszott, egyszerűen nem találta a helyét, Fótyiknak kellett többször is kihúzódnia balra, így meg, hogy két poszton játszott, nyilván több hiba is becsúszott. Nem igazán értem, hogy milyen taktikai elem lehet az, hogy ha nem megyünk fel a támadáshoz, mert öten biztosítanak hátul, akkor hogy lehet az ellentámadásból gólt kapni. Mit keres Nyitrai jobbszellőben? Elhiszem, hogy Renan ennyit bírt, de pont Nyitrait kell helyére állítani? Maicon helyett Messit kell szűrőbe beállítani? Nem logikusabb lenne, hogy Ngalle szűrjön (aki egyébként is viszonylag sok labdát szerzett) és Messi játsszon irányítót?

Csatár továbbra sincs, mert ha van, az adódó helyzetekből egyet biztosan bevert volna. Van nekünk Titi és Benő elől, de csatárunk nincs.

Ameddig az itthoni meccseket nem nyerjük (főleg ilyen Cegléd-szintű csapatok ellen), addig kéretik nem álmodozni a bentmaradásról! A másik meg, hogy a Putnokon megszerzett bizalmat most sikerült megint eljátszani. Kíváncsi vagyok, 2 hét múlva mennyien leszünk a Kövesd ellen.

A címnek megfelelően nagyon szeretném, ha az a szurkoló, aki lát valami taktikai elképzelést a játékunkban, itt jelentkezne, és leírná, hogy mi a terv ezzel a csapattal. Én megvallom, nem látom... Hajrá Barcika!