Gulya pásztor nélkül

3 hazai - 3 fagyi! Nem tudom, kezdtünk-e már így, amióta világ a világ. Szabó mestert kérném meg, hogy nézzen utána. Már ha tudja a netet használni, mert nem úgy néz ki. Ha tudná, elolvasná a hozzászólásokat a kbsc.hu-n, és merítene belőle, kapna kis segítséget a csapat összeállításához, de ha már ez sem ment, most ezt kellene elolvasnia és megfogadnia: SZABÓ JANI MONDJÁL LE!!!

Na szóval: megint kikaptunk hazai pályán egy cseppet sem jobb Mezőkövesdtől. Annyira szeretném azt mondani, hogy ez a Kövesd fényévekre van tőlünk, megérdemelt a győzelmük, de nem tudom. Azért szeretném ezt mondani, hogy felmenthessem magunkat a nagy tévedések miatt, hogy racionalizáljam a vereséget, de nincs értelme. Ettől a Kövesdtől (a Ceglédtől, a Fradi 2-től...) jobbak vagyunk... És hogy mi okozza akkor a vereségeinket? Szabó János...

A védelmünk nagyon felemás. Komlósi Ádám a régi formában játszik, semmi baj nincsen vele, ha mind a 11 játékos ilyen sallangmentesen hozná, amit kell, nem érhetné szó a ház elejét! Fótyik tegnapi játékára egy szó illik: zseniális. Amit ez a srác elkövet egy-egy meccsen, az nem akármi, hátul robotol, aztán felér a támadásokhoz, beszaladgálja az egész pályát, mintha robot lenne. Neki egyértelműen jár a vastaps. Na nem úgy a két szélsőhátvédnek! Privigyei még csak-csak! Mondtam már Janikám, hogy Ádám nem szélső hátvéd, már a termetéből adódóan sem, mert úgy fordul, mint a platós IFA, ráadásul világéletében középső védő volt. Sokszor feljött a támadásokkal, de minek. Nem tud beadni, cselezni esélytelen, miért kell ezt erőltetni? Ha nincs elképzelésem, vagy nem látom valakin, hogy mi az a poszt, amit a legjobban elvisel, akkor megkérdezem tőle: "édes fiam, te hol szeretsz játszani?" - és Ádám válaszolt volna: "középen, mester". Ha oda nem fér be, padozik. Miért nem lehetett jobb hátvédet igazolni? Mi volt a baj Turcsikkal? Vagy miért nem tartottuk meg Toplenszkit?

Szala Ákos meg egy újabb nagy kérdés. Az már korábban is felmerült bennem, hogy a Honvéd miért enged el az akadémiájáról csak úgy egy játékost, aki ráadásul olyan poszton futballozik, mint a balhátvéd. Csak közlöm, hogy a magyar futballban ismeretlen a balhátvéd kategória, ha megnézzük például, hogy a magyar válogatottban mennyire megoldott ez a poszt (súgok: Laczkó), akkor van viszonyítási alapunk. Szóval Szala Ákos nem tudta megoldani a feladatát, és csak azért írom ezt (és nem azt, hogy elmész a picsába, Ákoskám...), mert tényleg nem akarom megsérteni, és tudom, hogy ennél csak sokkal jobb lehet. Egyszerűen kószált, mint árva TEK-es Szíriában, nem tudta felvenni az emberét, a szélsője hülyét csinált belőle. Valószínűleg meccs után meg is hívta egy sörre a Buffalóban, mert úriember ezek után legalább ennyivel kárpótol...

A középpályán ma megvoltunk. Messi helye továbbra is kérdéses, George nem jobbszélső, a többi stimmel. Luis-al nem tudom, mi volt a baj, sérülés-e vagy csak nem volt elégedett a mester, mindenesetre Luis nekem tökéletesen Nani-ra hajaz. Zseniális megoldásokra képes, de sokszor haszontalan. Ma is ez jött le.

Ngalle szerintem nagyon jól játszott, sok labdát szerzett, és nagyot küzdött, ha belőle 11-en vagyunk, semmi bajunk nincs. George tette, ami tehető jobbszellőben, szerintem arra vár, hogy el tudja mondani érthetően azt a mondatot magyarul edzőjének, hogy: nem vagyok középpályás, baszod csatárban érzem jól magam.

Már a meccs előtt leírtam, hogy óvakodnék Kokó csatár poszton szerepeltetésétől, pláne egyedüli ékként. Nem az ő posztja ez, ő is tudja, mi is, láttuk kedden is, de most is megerősödött. Én nem tudom, hogy milyen licence kell ehhez (nekem mondjuk semmi ilyesmi nincs), de vak, aki ezt nem látja. Ha van fogalma egy edzőnek ehhez a játékhoz, már eleve nem így állítja össze a csapatot, de ha véletlenül igen (mondjuk ezt csak fogadásból tudom elképzelni seggrészegen), akkor változtat. Ezt kb. a 20. percben kellett volna meglépni. Janikám, ide írom neked, hátha olvasod: Tátrai és Kokó nem csatár... (Ha nem érted, vazze, keresek lehetőséget és braille írással is közlöm veled, mert a focihoz biztos, hogy vak vagy...)

Annak nagyon örülök, hogy Salvador bemutathatta, hogy mit is tud. Azt nem tudom, mennyit bír, így ebből a szempontból nem kritizálnám az edzőt, hogy miért nem hozta előbb, de ahogy bejött, megélénkült az egész támadó gépezet. Az már eddig is egyértelmű volt, hogy a társai nagyon tisztelik, és mindenki tudja, hogy olyan klasszis, aki nem igazán ide való (ha egészséges), de ma hál' istennek láthatta az eddig szkeptikus barcikai közönség is, mit jelent, ha ő pályán van. Én már Tiszaújvárosban is láttam, és akkor is azt a benyomást keltette bennem, hogy ha ő pályán van, előbb-utóbb jön a gól. És szerintem ha még 10 percet rátol a spori, ki is egyenlített volna...

Összegezve: a csapattal nagy baj nem lenne. Ha egy Kövesddel szemben fel tudjuk venni a kesztyűt (ne feledjük: 5 meccs - 5 győzelem), akkor mi lehet a probléma? Az egyetlen baj az, hogy a kesztyűnek minden ujját képes valaki levágni, és ez a vezetőedző. Míg Véber Gyuri ugrál, toporzékol még 2 gólos vezetésnél is, addig a mi "mesterünk" üldögél a padon, mintha mi sem történt volna. Janikám, ha tanácsot kérnél, én elküldenélek egy pályaválasztási tanácsadóhoz, mert ehhez a szakmához semmi de semmi közöd nincsen. Miért nem látod ezt be?