Breaking news...Lemondott Szabó János

Az eredeti tervben az volt, hogy a Futball, mint szolgáltatás... 3. részében írok a (most már volt) vezetőedzőnkről, de az élet felülírta a forgatókönyvet. A hivatalos bejelentés szerint Szabó János vezetőedző a mai nappal lemondott vezetőedzői tisztségéről, és az utánpótlás szakágvezetőjeként dolgozik tovább. A vezetőedzői pozíciót ideiglenesen Komlósi Ádám birtokolja.

Kicsit felemás gondolatok kavarognak most bennem, annak ellenére, hogy többször is kifejtettem, én nem Szabó Janiban látom a megoldást. Több taktikai, csapatösszetétel-beli hibát is elkövetett az idény során (és a tavaly tavaszt már nem is említeném), aminek egyenes következménye volt, hogy jelenleg itt állunk a 14. helyen, mögöttünk csak a halványzöldek, illetve a szombaton épp általunk a sírból felhozott Szolnok áll.

Az utóbbi meccseken valamicskét már kezdett alakulni a csapat játéka, de az eredmények nem jöttek, és ez a világ minden pályáján azzal jár, hogy előbb-utóbb a mesternek vennie kell a kalapját. Amiért ambivalensek az érzéseim, mert szerintem két nagyon fontos (a szombati egyenesen sorsdöntő-kategória) ki-ki meccs előtt állunk, hiszen  az Újpest jó és harcos játékkal talán még meg is lephető itthon, a Nyíregyet meg ütni kell.

Azt gondolom, Szabó Jani terepe igazából, amihez most visszatér, a fiatalokkal való foglalatoskodás. Amíg a keretünket nagyrészt saját fiataljaink alkották, amíg nem volt hihetetlen eredménykényszer (mint az idei bajnokságban), mert nagyjából mindegy volt, hatodikak vagy tizenharmadikak vagyunk, addig ő is megoldotta a feladatot, sőt, a fiatalok beépítéséhez mindig is volt szeme. De ebben az idényben már nincs pardon! Itt már nincs idő (pláne most) kísérletezgetésre, posztok cserélgetésére, hosszú távú célok kitűzésére. Itt most azonnal eredmények kellenek! Nem lesz már elég, ha Luis egy meccsen kétszer beforgatja a középpályán az emberét, ha a védelem állandó cserélgetésével zavarjuk össze az ellenfelet (és főleg magunkat), ha csatárposzton a kapustól a szertárosig mindenkit kipróbálunk.

Mindenkit a saját posztjára! Seggeket szétrúgni a védelemben, felépíteni a középpályát és Salvador-George ékpárt, de azonnal! Ehhez persze egy nagy tudású, dinamikus, fiatal edző kellene, aki nem tűri a lazáskodást, és nem állítja be védekezni a támadásra született játékosokat! Mert az nekünk nem megy, most már sokadjára derült ki.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, ki lesz az, aki megpróbálja benntartani a csapatot. Azt azért hozzátenném, hogy ha ez végül sikerül, ne felejtsük el, hogy a játékosok kiválasztásában Szabó Jánosnak hatalmas szerepe volt. Ahogy fordított esetben is vállalnia kell a felelősséget!

A magam részéről - és úgy gondolom, senki nem vitatja, hogy emberként semmi baj nem volt vele - köszönöm, amit eddig a csapat érdekében tenni tudott, ez ennyire volt elég. A továbbiakban mind a sport, mind a magánélet területén sok sikert kívánok!

Mi meg most már csak előre nézegessünk! Hajrá Barcika!