Piros, de leginkább FEKETE...

Legalább hatodszorra fogok neki az írásnak. Egy szemét kis légy repked a szobában, láncban égetem a cigit, és minden gondolatom egy téma körül forog, mégsem esik jól az írás. Merthogy holnap bajnokit játszik csapatunk, és írni kellene valamit. Nem csak magam miatt, nem csak a hagyomány miatt, hanem azért is, mert vannak, akik hétről-hétre elolvassák ezeket a szösszeneteket. A szívem mégis tele van csalódottsággal, de valahol mélyen reménnyel is, hogy nem igaz, amit hallok többfelől, és nem néznek teljesen hülyének minden szurkolót. Na de, egyelőre dolgunk van, nézzük soros ellenfelünket!

A Budapest Honvéd II.-MFA csapata jelenleg a 8. helyet foglalja el a csoportban, az már nem is lepi meg az értő szurkolót, hogy -1-es a gólkülönbségük még ebben a viszonylag jó pozícióban is, 22 rúgott és 23 kapott góllal. Az eddigi eredményeik:

Szeged-Honvéd 3-2 (gól: Nagy, Varga)

Honvéd-Balmazújváros 2-1 (gól: Vólent, Erdélyi)

Orosháza-Honvéd 3-1 (gól: Erdélyi)

Honvéd-DVSC II. 0-1

Újpest II.-Honvéd 1-2 (gól: Nagy, Vólent)

Vác-Honvéd 2-3 (gól: Kostic, Rajic 2)

Honvéd-Putnok 3-2 (gól: Nagy 2, Erdélyi)

Cegléd-Honvéd 2-2 (gól: Erdélyi, Diakite)

Honvéd-FTC II. 0-0

Mezőkövesd-Honvéd 1-2 (gól: Erdélyi, Vécsei)

Honvéd-Szolnok 2-0 (gól: Vólent 2)

Nyíregyháza-Honvéd 3-2 (gól: Gengeliczki, Nagy)

Honvéd-Békéscsaba 1-2 (gól: Vólent)

Vasas-Honvéd 2-0

Az látszik, hogy viszonylag gólgazdag meccseket játszanak, sokat rúgnak néha, de sokat is kapnak. Mivel az utolsó 3 meccsükön pont nélkül maradtak, úgy is tűnhetne, hogy vesszőfutásban vannak, na de a visszajátszók ezen mennyit tudnak fordítani! A "nagy" Honvéd otthon játszik a Siófokkal, valószínűleg nem egy játékos a tarcsiban kaphat szerepet.

A tartalék-csapatok arról is megismerhetők, hogy iszonyat mennyiségű játékost szerepeltetnek a bajnokság során, nyilván ez nagyban a visszajátszóknak köszönhető. A Honvéd viszont egyébként is híres mostanában az utánpótlás-nevelésről, így nagyon sok fiatal is játéklehetőséghez jut a meccseken. A "kishonvéd" szerepeltette az NB2 Keleti csoportjában a legtöbb labdarúgót az őszi meccseken, nem kevesebb, mint 40 (!!!) futballista öltötte magára a piros-fekete mezt. Csak összehasonlításképpen: a mi keretünk is elég bő, és volt cserélgetés szép számmal, de nálunk 25-en játszottak mindezidáig a bajnokságban.

Ellenfelünk legjobb mesterlövészei az egyaránt 5-5 gólos Vólent és Erdélyi, ők valószínűleg megkapják a bizalmat vasárnap is. A kapuban minden bizonnyal Vereckei kezd, ahogy ott lesz a halálraítélt mellőzött Debreceni is a védelemben, de Remes, Gengeliczki, Futó, Nagy, Vólent szerepeltetése bizton állítható. A többiek kilétét egyelőre homály fedi, lehet, hogy a vezetőedző, Pári Sándor úr is így van még ezzel. Ellenfelünknél eltiltott nincs, ha mi is játszatnánk 40 játékost, szerintem nálunk sem lenne. Igaz, most nálunk sincs...

Mi a múlt héten bemutatott csapatot fogjuk játszatni, esetleg Privigyei jöhet Fehér Balu helyett a jobb-bunkóba. Fótyik sérülését nem gondolom annyira komolynak, ha mégis az, lila-fehér Ádámunk akár középen is helyet kaphat. Szala Ákos megmutathatja magát a piros-fekete publikumnak, és azt, hogy kár volt róla lemondani, őszintén szólva, ha ma élete meccsét játsza, én akkor sem hiszem ezt...

Tudom, érzem, hogy átlengi ezt a posztot a negatív-hangvétel, a minden mindegy-érzés. Valahogy pillanatnyilag így is vagyok vele. Ugyanis van egy jó meg egy rossz hírem. Több helyről szerzett információkat adok most közre, és nem tudok felelősséget vállalni azok igazság-tartalmáért. Sokat gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán megosszam-e ezeket az infókat, mert nem TÉNYEK, hanem hallomások, így meg kb. fele-fele az esély, hogy nyomokban valóság-csírákat tartalmaznak. Na de, arra jutottam, hogy ez mégiscsak egy blog, nem egy napilap, ráadásul miért hallgatnék el olyan információkat, ami mindannyiunkat érint, akik szorítunk csapatunk bentmaradásáért. A "jó" hír az, hogy szinte az összes légiósunktól megválunk ezen mérkőzés után. Nyilván, ez elsősorban a helyi ku-klux-klánnak szívderítő, annak, aki biztos benne, hogy egy gyökeresen átalakított kerettel nem lehet bentmaradni az nb2-ben, nem annyira. Ha igaz, maradhat Fótyik, talán Salvador és George, talán-talán Maicon, és ezzel ennyi. Nem állítom, hogy Messi, Renan, Luis, Ngalle megváltotta itt a világot, de nem is tartom őket elveszett futballistáknak, néhányuk szerintem meg sem kapta azt a lehetőséget, amivel élhetett volna. Nyilván megy Celso és Fabio is, akiket teljes rejtély, miért igazolt le a vezetőség, biztos van rá magyarázat. Ők játszottak már komoly csapatokban is, és érthető a döbbenetük, hogy miért rakták le őket a Sajó-menti rónán, ha jóformán mezt sem kaptak eddig. Ne tévedjünk, ők már a Kiprich-érában érkeztek. Mégsem kellenek. Ha megnézzük a múlt heti és a holnapra tervezett kezdőt, azt hiszem, a hír valóság-tartalmát mi is megerősíthetjük.

Ennyit a "jó" hírről. Nézzük a rosszat! Nem, nem lesz itt semmilyen erősítés. Ez a csapat "halálra van ítélve". Túl sok pénzbe kerül az egycsoportos nb2, nem tudjuk kigazdálkodni, na meg, nem is éri meg. Az elküldött játékosok az ifiből lesznek leginkább pótolva. Mondjuk, ha belegondolunk, egy gyirmóti, valószínűleg siófoki, zalaegerszegi kirándulás tényleg komoly összegeket kóstál. Ezzel nincs is baj. Lehet azt is mondani, hogy: "kérem szépen, kedves barcikai futballszurkolók, erre nekünk márpediglen nincsen pénzünk", teljesen korrekt és világos beszéd lenne. De ha hülyének nézik a szurkolót, azt senki sem szereti. László úr tett egy kijelentést, miszerint célunk a bentmaradás. Ha ki akarunk esni, MOST LÉPJÜNK VISSZA! Ne csináljunk hülyét magunkból, ne statisztáljunk, ne "nyúljunk bele" a bajnokság további kimenetelébe! Már tavaly is gyanús volt, hogy van egy ilyen szándék, miszerint: ki kell esni, mert egyszerűen értelmezhetetlen a balmazi eredmény. Nem sikerült. Idén egy nagyjából teljesen kicserélt csapattal ez nagyon is lehetséges.

Nagyon sok kérdés tolul az ember agyába az őszi szezonról, és ezeknek egy része abból fakad, hogy teljesen hülyére veszik a szurkolókat, és csak találgatunk, keressük a miérteket. Hová tűnt Husanik Patrik? Miért igazoltuk le Enest, Edert, Szőkét, ha azonnal tovább adtuk őket? Megjegyzem, Enes még az nb3-as Tarjánnak sem kellett, visszaküldték. Mi meg profi csapathoz méltóan úgy búcsúztunk el tőle, hogy az édesanyjának kellett pénzt küldenie, hogy haza tudjon menni. Pontosan mit ad a Puebla, és mennyi beleszólása van a barcikai labdarúgásba? Az biztos, hogy a tervezett cafeteria-átalakításokkal ők is rosszul járnak. Lehet, hogy megtörténik a kivonulás, csak még nincs nagy dobra verve? Lehet nem is lesz?

Annyit lehet tudni az önkormányzat költségvetéséből, hogy majdnem 32 millió forint van előirányozva 2012-re, de ebbe mindenféle sporttevékenység beletartozik, értsd: röplabda, egyéni sportok, tömegsport. Őszintén szólva, nem tudom, mennyit kap a klub önkormányzati támogatásként. Volt itthon 8 meccs, plusz kupameccsek, számoljunk jóindulatúan átlag 300 nézővel, és átlag 700 forintos jegyárral, és feltételezzük, hogy minden néző jegyet vett. Az 10 meccs (8 bajnoki+2 kupa), valamivel több, mint 2 millió forint. Semmi. Láttátok már a "buszunkat"? Én a magam részéről inkább komoly véleményt nem is fogalmaznék meg róla. A múlt héten vasárnap nálunk vendégeskedett a Putnok korosztályos csapata, és egymás mellett állt a két busz. Szégyen töltött el, maradjunk ennyiben.

Ha nincs pénz, nincs pénz. A nincsből soha nem lesz: van. Ha nincs pénzem, nem járok szórakozóhelyekre, örülök, hogy lyuk van a valagamon, és otthon maradok. Ha nem tudom vállalni az nb2-t, nem vállalom. De ezt a párhuzamot használva: nem hülyítem a haverokat hétről-hétre, hogy: ott leszek, persze, a buliba. Belátom, és beismerem, hogy: NINCS RÁ KERETEM!

Azt hiszem, mindannyiunk nevében kérhetem, hogy László úr álljon elő a farbával, és ŐSZINTÉN mondja el, mi a terv a csapattal. Tudom, hogy a KBSC berkeiből is olvassák néhányan a blogot. Ne legyünk gyávák, és ne nézzük hülyének a szurkolókat. Isten bizony, ki fogunk menni nb3-mas meccsekre is, de akkor vegyük le magunkról a bizakodás álarcát és nézzük úgy a hátralévő meccseket, mint a tarcsi-csapatok nézői.

És ha még egy kérésem lehet: hívják fel ma a menesztésre ítélt külföldieket, és szóljanak nekik, hogy pakolják össze a cókmókjukat, mert holnap ott lesznek hagyva Ferihegyen. A gerincesség jegyében!

Nagyon bízom benne, hogy nem teljesen valósak ezek az információk, és nem akarunk kiesni. A következő hónapok meg fogják mutatni, mi igaz ebből az egészből, de jó lenne minél előbb tisztán látni. Tudom, hogy sok hozzászólást fog ez a bejegyzés generálni, ha máshol nem, a honlapon. Kérlek benneteket, próbáljunk meg legalább most kreatívan és ÖSSZEFOGVA beszélgetni, mert közös a szenvedélyünk: a KBSC labdarúgó-csapata...

Holnap - és mindörökké - Hajrá Barcika!