Fentről nézve, de nem lebecsülve...

Csoda történt! Olyan csapat ellen játszunk a hétvégén, akik mögöttünk állnak a tabellán! Ilyen is régen volt! Persze, abban a helyzetben nem vagyunk, hogy bárkit is lebecsüljünk, Szegeden is háromesélyes találkozó vár ránk, de az utóbbi két fordulóban szerzett 6 pont (és főleg az Újpest-fakó elleni már-már futballcsapatot idéző támadójáték és szívós védekezés) jó szájízt adott a Tisza-parti utazáshoz. Na és, azt se felejtsük el, hogy az utóbbi két fordulót sikerült clean sheet-el abszolválni, Ádám kapuja érintetlen maradt.

Nézzük a Szeged 2011 eddigi őszi eredményeit:

Szeged-Honvéd II. 3-2 (gól: Lisztes 2, Jovánczai)

Vác-Szeged 3-3 (gól: Gergely, Kis 2)

Szeged-Putnok 4-1 (gól: Geiger 2, Lisztes, Varga)

Cegléd-Szeged 1-1 (gól: Kis)

Szeged-FTC II. 1-5 (gól: Jovánczai)

Mezőkövesd-Szeged 2-1 (gól: Radnai)

Szeged-Szolnok 0-1

Nyíregyháza-Szeged 1-1 (gól: Toca)

Szeged-Békéscsaba 0-0

Vasas-Szeged 2-1 (gól: Jovánczai).

A Magyar Kupát már az első fordulóban "megunták" a szegediek, Szolnokon szenvedtek 3-1 arányú vereséget.

Az eredményekből látható, hogy az 5. fordulóban "hirtelen elpattant egy húr", és azóta a Szeged csak keresi első 4 fordulóban bemutatott eredményes és sok gólt hozó formáját. A finoman szólva is harmatgyenge és szinte gólképtelen utolsó 6 forduló eredménye, hogy a Tisza-partiak mögénk kerültek a tabellán és az is, hogy Tóth Bálint edző távozott ellenfelünktől, jelenleg Lóczi István pályaedző és Lisztes Krisztián pópa irányítja a csapat edzéseit. Reméljük nem az a Szabó Lőrinc vers a mottó a holnapi meccsre, hogy: Lóci óriás lesz...

A kapuban volt idényközben váltás, de úgy tűnik, az újpesti kötődésű Trepák sem vált be, így visszavette a helyét Belecan. A védelemben általában a Laczkó,Petrók,Toca,Farkas négyes játszik. A középpálya nem túl acélos, elől Jovánczai viszonylag jó igazolásnak tűnik, reméljük, mi hatásosan zárjuk ki a játékból. Érdekes a Kaposvár-Szeged vonal a játékmozgás terén, hiszen korábban Petrók (elég jelentős Nb1-es múlt a somogyiaknál, plusz Pécsett is játszott), Farkas, Markovic, Jovánczai is megfordult a Kaposvárban, és mindannyian az első osztályban is bizonyíthattak. Új igazolás Jovánczain kívül még Kapic és Varga (FTC) is, bár eddig nem mondható, hogy megváltották volna a világot "a napfény városában".

Nehogy kifelejtsük, jelenleg a szegediek keretében van a korábban nálunk szereplő Borbély és Gomez is, ha olyan szinten futballoznak, mint általában Barcikán, reméljük, csapatba kerülnek. Sokat mondó adat, hogy Gomez annyi gólt szerzett a tavaszi szezonban, mint jómagam.

Nálunk a helyzet viszonylag egyszerűnek mondható, nem hiszem, hogy Kiprich mester belenyúlna a "győztes csapaton ne változtass"-taktikába, érdekes, hogy a két "vész-szélső" egyaránt eredményes volt az elmúlt 2 fordulóban. Ha most is az ő góljaik segítenek minket a győzelem kiharcolásában, ki bánja, ha nem igazán telik meg élettel a két szél?! Messi felgyógyulásáról nincs hírem, nem bánnám igazából, ha nem Kokó játszana a helyén, mert sem labdaszerzésben, sem labdafelhozatalban nem közelítette meg az elmúlt meccsen színesbőrű játékosunk korábbi teljesítményét.

Úgyhogy kérdés csupán ennyi a felállás tekintetében, valamint az, hogy mi van a két új igazolással, Fabio és Celso utolérte-e magát már annyira, hogy kipróbáljuk, mit is tudnak, vagy még az alapozásnál tartanak, és róják a köröket a labdás edzések helyett.

Minden bizonnyal ebből Szabó-Privigyei,Komlósi,Fótyik,Szala-Hornyák,Messi,Maicon,Tátrai-Salvador,George kezdő lesz. Hogy az eredmény mi lesz? Megtippelhetetlen. Azért azt hiszem, a reménykedésre megvan az okunk, de elbízni magunkat nagy hiba lenne!

Hajrá Barcika!