Az eltüntetett légió...

Hú, de régen játszottunk már bajnokit vasárnap! Az idősebbek még bizonyára emlékeznek, hogy régen minden hazait a heti munkaszüneti napon rendeztek, igaz, akkor még nem 150-200-an jártunk ki. Most arra készülünk, hogy a Debrecen második csapatát két vállra fektessük, mindezt Kiprich mester a légiósok helyett többnyire hazai játékosokkal tervezi megvalósítani. Na de, erről majd később, nézzük, mit produkált az őszi szezonban ellenfelünk, a DVSC-DEAC.

Balmazújváros-DVSC-DEAC 3-1 (gól: Csorba)

DVSC-DEAC-Orosháza 5-2 (gól: Ferenczi 2, Vinicius 2, Bouadla)

Újpest B-DVSC-DEAC 2-1 (gól: Gál)

Honvéd MFA-DVSC-DEAC 0-1 (gól: Ferenczi)

DVSC-DEAC-Vác 1-2 (gól: Pölöskei)

Putnok-DVSC-DEAC 3-1 (gól: Birtalan)

DVSC-DEAC-Cegléd 1-1 (gól: Pölöskei)

FTC II.-DVSC-DEAC 1-1 (gól: Birtalan)

DVSC-DEAC-Mezőkövesd 1-1 (gól: Szécsi M.)

Szolnok-DVSC-DEAC 2-1 (gól: Szécsi M.)

DVSC-DEAC-Nyíregyháza 2-1 (gól: Kovács, Birtalan)

Békéscsaba-DVSC-DEAC 5-2 (gól: Ferenczi, Bouadla)

DVSC-DEAC-Vasas 3-0 (gól: Szécsi M. 2, Böszörményi).

Ellenfelünk jelenleg a tabella 13. helyét foglalja el, 21 rúgott és 23 kapott góllal. A házi góllövő-listát Ferenczi és Szécsi Márk vezetik 4-4 góllal, eltiltottjuk nincs.

Ugye, az NB1-es csapatok második gárdájánál mindig kérdéses, hogy a "nagyoktól" mennyi visszajátszó riogatja az ellenfelet, különösen érdekes kérdés ez most, amikor Kondás Elemér gyakorlatilag "kiátkozni" készül csapatából néhány labdarúgót. Azt hiszem, azért nem arra kell számítani, hogy ezek a játékosok hirtelen a második csapat keretében találják magukat, inkább padoztatás lesz ebből, de majd meglátjuk. Mindenesetre nem hiszem, hogy nagyon örülnénk a vizuális élménynek, ha mondjuk egy Yannick vagy egy Kulcsár szlalomozna át a védősoron, vagy kényszerítené helytállásra Szalát.

Arra nyugodtan mérget lehet venni, hogy Szécsi Gergő nevével fog kezdődni a DVSC-DEAC összeállítása, úgy tűnik, mostanában inkább ő élvezi Szalánczi Tamás bizalmát, bár 3-3 alkalommal már Poleksic és Tóth Csaba is védte ellenfelünk hálóját. A védelemben Kuti, Albert és Engel szinte biztos, a negyedik helyre Böszörményi és Kovács is befuthat. Valószínűleg 4-5-1-et fog játszani a "kisloki", így a középpályán Ferenczi, Gál, a kis Bouadla, Birtalan és Kiso kezdhet, és támogathatja Szécsi Márkot, aki nagy formában futballozik. Nem hiszem, hogy mostanában odaférne a nagy csapathoz, de nem tartanám meglepetésnek, ha erre hamarosan sor kerülne. A felduzzasztott középpályás sort erőszakos letámadással kell zavarba hozni, ha ez sikerül, a védősoruk könnyen áttörhető.

Na, nézzük, mi miből élünk... Kiprich József már lenyilatkozta a tervezett kezdőt, miszerint: Szabó-Fehér,Komlósi,Fótyik,Szala-Nyitrai,Kovács,Maicon,Tátrai-George,Hornyák. Szóval most jönnek a hazaiak! Őszintén kívánom, hogy bejöjjön ez a húzás, mindenesetre Nyitrait jobbszélben kicsit erős tréfának érzem, ha már hazai, akkor Horváth Bence azon a poszton. Hogy mi a mondanivalója ennek a kezdőnek, azt csak sejthetjük. Az is lehet, hogy ez csak ötletelés, és az nem a legjobb, ha más ötlet híján dobja ezt be a vezetőedző. Ha edzésmunkájukkal győzték meg a többnyire mellőzött játékosok a mestert, akkor semmi gond, mindenképpen azoknak kell játszani, akik edzésen is odateszik magukat, és megszakadnak, hogy bizonyítsanak. Ha viszont most elindul a "kenjünk mindent a légiósokra"-projekt, annak túl jó vége nem lesz. Ha ez meg előrevetíti az átigazolási szezonban ránk váró dolgokat, akkor meg pláne nem. Nem állítom, hogy nincs jobb ezeknél a játékosoknál, sőt. Csak azt, amit már előző posztomban is kifejtettem, hogy: egyszerűen nincs időnk a téli szezonban új csapatot szervezni. Jöhet ide 11 sokkal jobb játékos is, ha nem tudnak csapatként összeállni, akkor törvényszerű lesz a bukás. Egyetértek azzal, hogy Messi-t például "jegeljük" kicsit, mert az őszi teljesítménye finoman szólva sem közelíti meg azt, amit a felkészülési meccseken mutatott. Igaz, akkor jóval előrébb futballozott, de egy játékosnak azon a poszton kell teljesítenie, ahová edzője parancsolja. Szóval, én a magam részéről örülök Kokó saját posztjára állításának, most megmutathatja, hogy befér a kezdőbe. Privigyeit sárga lapjai miatt nélkülöznünk kell, így kézenfekvő volt Balu bevetése, megoldja ő azt a posztot, semmi baj nincs. A védősor közepén nincs kérdés, visszaáll a szokásos rend. Szala Ákos nálam nem kezdene. Nem tudom, miért kellett Celso-t leigazolni, ha a mester szerint nem jobb, mint az életveszélyes Szala, mindenesetre Ákos formájával abszolút negatív értelemben tűnik ki a csapatból. Apropó, Szala. Észrevette már valaki, hogy Ákosunk minden bajnokin pályára lépett ilyen-olyan formában? Na mindegy, bízom benne, hogy éppen holnap fog bizonyítani.

Nyitrai oldalát már említettem, nem tartom nagy ötletnek, az hogy Luis vagy Tátrai szinte mindegy. Maicon nem hagyható ki, legalábbis ha kell a stabilitás. És most kell. George és Hornyák mindössze, akik csatárban rendelkezésre állnak, így nem érhetett senkit meglepetés, Benő jöhet, ha kell.

Na, megnézzük, mire képes ez a gárda a lelkes és ambiciózus ellenfél ellen, a cél természetesen a 3 pont megszerzése, ha nincs meg, baj van.

Hajrá Barcika!