Hétvégi adok-kapok (21. forduló)

Emberek! Teljes fordulót rendeztek az NB2 Keleti csoportjában! Na persze, a Honvéd pihenőnapot kapott a váciak partvonal mögé kerülésével, de ezt már meg kell szoknunk, minden hétvégén lesz egy csapat, amelyik henyélés mellett figyelheti, mi történik a többi pályán. Tegyünk mi is most így, lássuk, mi történt a 21. fordulóban?

KBSC-Szolnok 2-2

Mindent leírtunk már a meccsről, ne is fecséreljük a szót!

Vasas-Nyíregyháza 1-0

A Nyíregy lassan kiiratkozik a bajnokságra esélyes csapatok közül, pláne, ha pénteken az ország nyilvánossága előtt rúgunk rájuk egy combost. Úgy tűnik, a "nagy nevek" nem tudnak futballcsapatot alkotni a Szparinál, nem baj, kiesni nem fognak. :) A Vasasnál nagy ötlet volt Thiago-t kinevezni csapatkapitánnyá, azóta szórja a gólokat., igaz, most megkapta 5. sárgáját is, így pihen egy kicsit. Az angyalföldiek győzelmükkel átvették a vezetést a bajnokságban.

Szeged-Mezőkövesd 1-0

Valahogy éreztem, hogy Szegeden megfáznak a matyók, pedig szegények már annyira ábrándoznak a legfelső osztályról... Véber Gyuri szerint egy szánalmasan gyenge meccsen maradtak alul, Gálhidinek viszont tetszett a csapata játéka, mert - idézem: "...voltak élesen belőtt labdáink...". Van tehát, ahol még ennek is örülnek. Farkas a legjobbkor rúgta meg szezonbeli első gólját, a Szeged megpróbál felzárkózni...

Újpest B.-Békéscsaba 1-1

Az újpestiek néhány visszajátszóval erősítették meg fakójukat a csabai lila-fehérek ellen, aminek meg is lett az eredménye, a Csaba folytatja tavaszi vesszőfutását. Ebből így nem lesz feljutás! Ahogy azt meg is jósoltam, a 7 külföldi mellé bekerült a nyolcadik (Hadar) is cserében, Barcikáról üzenjük, hogy a sok idegenlégióssal mi sem mentünk sokra... Randelovics megrúgta 11. gólját is a szezonban, tavasszal 5 meccsen a negyediket. Mivel a legközelebbi hazaink a Csaba ellen lesz, jó lesz figyelni a szerb játékosra!

Balmazújváros-Ferencváros II. 1-3

Kétségtelenül a forduló legnagyobb meglepetése, de nem sírunk miatta. A Balmaz a debreceni műfüvön próbálta meg lejátszani 3. tavaszi bajnokiját, de most már biztos ők is sajnálják, hogy belekezdtek. Habár a 6. percben Urbin góljával még a Balmaz vezetett, de a zöldek aztán helyrerakták őket. Természetesen a hazaiak a hosszú kényszerszünetre fogják az eredményt, "pechjükre" a hétközi "pótfordulóban" a Váccal meccselnének, így legközelebb csak a hétvégén, Kövesden kaphatnak ki.

Orosháza-Cegléd 1-2

Az Orosháza 4 nap alatt elszenvedte a második vereségét is, lassan kipukkad a lufi. Nem tudom, nem lett volna-e jobb eredmény nekünk az iksz, de ha holnap Cegléden jó eredményt érünk el, akkor teljesen mindegy, az Orosháza lőtávolon belül van. A ceglédieknél Koncz begyűjtötte az ötödik lapját, így őt nélkülözik majd. Az Orosháza egyébként kihagyott egy büntetőt is a végén.

DVSC-DEAC-Putnok 0-0

A kisloki elvett 2 pontot a Putnoktól, amit ezúton is köszönünk nekik. Mivel mind a két edző a támadószekciót kritizálta, így biztos élvezetes, látványos meccs lehetett. A tarcsik elleni pontvesztések felérnek egy ajándékkal a többi csapat felé, nekünk ezt a szívességet nem szabad megengedni, akármilyen jószívűek is vagyunk!

A 18., elmaradt forduló meccseit kedden és szerdán rendezik. Ceglédi vendégszereplésünket hamarosan beharangozóval vezetjük fel, úgyhogy erről most nem. A Honvéd kedden az Orosházát fogadja, és nem lepődnék meg, ha ütnének egy újabbat az ezer sebből vérző orosházaiakon. Ugyancsak holnap rendezik meg a Szolnok-Nyíregyháza meccset, ami igazi háromesélyes találkozó, nem bánnánk, ha jól megizzasztanák a szabolcsiakat, hogy pénteken ólomlábakon mozogjanak. Szerdán igazi kiesési rangadó a Putnok-Szeged, de komoly vizuális élményt tartogat szerintem a DEAC-Újpest B. összecsapás is. A Vasas a kisfradihoz látogat, és akár még a tabella élén is maradhat, a Kövesd pedig a Csabát fogadja, ahol eldőlhet, ki is akar igazán feljutni.