"...mert vétkesek közt cinkos, aki néma..."

Na, most már lassan tényleg jó lenne abbahagyni! Még akkor is, ha sejtettük, hogy Zsozsó barátunknak útilapu lesz az új jele a barcikai ovi-fociban, lassan nem marad játékosunk. Nézzünk már szét a riválisok között! Ha még nem erősítettek, akkor is megvannak a tervek, és nem azzal kezdik, hogy a szélrózsa minden irányába szanaszét zavarják a meglévő keretet, hanem megpróbálnak egy olyan játékrendszert kialakítani, amiben a már helyben lévő futballisták jobban bele tudnak helyezkedni, és az újakkal csak ki kell egészíteni.

Na, nem arról van szó, hogy Ngalle megváltotta volna itt a világot. Volt pár nagyon jó meccse, volt nagyon sok közepes és nem kevés igen gyenge. Minden tiszteletem azon szakembereké, akik pár hónap alatt megítélik, hogy x, y vagy z milyen kaliberű focista. Meg ez az állandó: nem tudtak kommunikálni. Hát bocsásson már meg a világ, de a futballnak saját nyelve van. Ngalle már egyébként is évek óta hazánk szent zöld gyepjeinek füvét tapossa. Nem szavalta Szabó Gyula-szinten a Himnuszt? Angolul tudott  a srác, az tuti. Ja, hogy a mieink nem tudnak? Akkor essünk csak ki velük. Biztosan ez a szint, hogy aki nem tud jól magyarul, annak agyő? Ne nevettessük már ki magunkat!

A másik, amit olvasok, hogy a "menzás-fiúk" kerülnek elküldésre, mert a hazaiak otthon esznek. Pfff. Hát hogy menjen haza az anyukájához mondjuk egy kameruni futballista a megszokott kuszkuszáért? Ez nem volt tiszta, amikor idehoztuk őket? Tényleg brutál összeg egy havi ebéd-vacsi díja?

Most már tényleg felháborodottan és elkeseredetten kérdezem: akar-e a tulajdonos Kazincbarcikán "profi" labdarúgást? Tényleg ne értsetek félre, nem Zsozsó a téma, és még csak nem is a másik 4 lapátra tett játékos, akik ma már valószínűleg olyan emlékekkel idézik fel az itt töltött hónapokat, mint nagyszüleink a vérzivataros időket. A KAZINCBARCIKAI LABDARÚGÁS A TÉMA!

Egy karakán ember ilyenkor kiáll, és két lehetősége van. 1: elmondja, mit miért tesz, mik a további tervei, milyen lehetőségeket lát a barcikai labdarúgás megmentésére. De semmiképp sem sz..ja le a szurkolókat, semmiképp sem tolja maga elé a semmitmondó nyilatkozatokkal kiálló vezetőedzőt, hanem vállalja a felelősséget. 2: kiáll, és azt mondja: ne haragudjatok, gyerekek, ennyi volt, nincs több pénzem, elfogyott, már a menzát sem tudom kifizetni, erősítésről ne is álmodjatok, különben is, milyen egycsoportos nb2, hülyék vagytok? Na, ez egy karakán kiállás lenne! Nem érezném magam hülyének én, és Ti, a SZURKOLÓK, akiknek fontos, hogy (a mi szintünkön) színvonalas meccsekre járhassunk, viszont fontosabb, hogy NE NÉZZENEK HÜLYÉNEK!!!

Egy gerinces ember ilyenkor vagy KIáll, vagy FELáll! Értem, hogy megköszönhetjük neki, hogy egyáltalán van még foci Barcikán, de ha így folytatja, nem sokáig. Ha barcikai játékosokkal képzelik el a jövőt, ám legyen! Még ha úgy is érzem, hogy csak velük semmi esélyünk sincs a bentmaradásra. De akkor halljunk szót, hogy ezzel próbálkozunk, ne kelljen már csupán a hírekből következtetni. A futballetikett része lett ma már a profi kommunikáció. És a "Néma Levente" számon kéri a játékosain, hogy nem tudnak a pályán kommunikálni. Nevetséges...