Hétvégi (és hétközi) adok-kapok (23., 19., 20. forduló)

Bizony-bizony, nincsen már elmaradt meccs, mindenki lejátszotta az időjárás okozta körülmények miatt elhalasztott mérkőzéseit. De nézzük csak sorjában, hétvégén a 23. fordulót rendezték:

KBSC-Békéscsaba 1-2

Egy-egy meccsünk felér néha egy jó egészséges tökönszúrással, komolyan mondom. Az utóbbi hetekben lázas igyekezettel szórjuk a pontokat, nem lesz ennek jó vége, most szólok!

Szeged-Nyíregyháza 1-0

A Szeged - úgy tűnik - tényleg komolyan gondolja a bentmaradást, ezúttal a szabolcsiakat győzték le, és feljöttek közvetlenül az élmezőny mögé. Az utolsó helyről... Jovánczai a legjobbkor találta meg góllövő cipőjét, egymás után két fordulóban is eredményes volt. A Szpari hozta tavaszi "formáját", nem hiszem el, hogy pont nekünk kellett beleszaladnunk a késbe. Ha szombaton a Szeged a Békéscsabát is megveri, el fogom hinni, hogy mi vagyunk kevesek, és nem ellenünk jön vissza a gyengélkedők ereje. A nyíregyiek veresége még akkor is szégyenteljes (amellett, hogy nekünk meglehetősen kellemetlen is), ha nem játszott a pont ellenünk kiállított Djurovics, valamint Bajzát és Bodnár sem. Lucsánszky irgum-burgumot ígért a vereség miatt, lehet, hogy a Bárány(os)ra ráuszítja a Farkast, nem tudom. Mindenesetre Korolovszkyval közös megegyezéssel szerződést bontottak, mivel sérülése miatt már úgysem játszott volna a szezonban. Fabio, Celso, Eder, Szőke, Enes, Czégel példájából kiindulva, nekünk kiváló igazolás lenne a hátralévő meccsekre...

Orosháza-Mezőkövesd 2-3

A hazaiak kétszer is vezettek, mégis a vendég matyók örülhettek a végén. Hamar két 11-est is értékesített, a végefelé meg még Olasz is betalált, így a Kövesd már csak egyetlen ponttal van lemaradva a Vasastól. Két kiállítás is történt a mérkőzésen, a hazai Varga 2 sárga miatt 3, a kövesdi Kemény pedig ütésért 2 meccses eltiltást kapott. Nem nagyon értem, de miért kéne értenem? Az Orosháza folytatja tavaszi "diadalmenetét", meglepne, ha bentmaradnának...

DVSC-DEAC-FTC II. 2-3

Angyal és Nehéz gólpárbaját ezúttal a fiatal ferencvárosi nyerte, mert míg cívis kollégája csupán egy gólra volt képes (ezzel vezetett a kiskonda), addig Nehéz két gólt lőtt a tartalékrangadón. Nekünk egy ilyen meccs nem oszt, nem szoroz...

Újpest B.-Vasas 1-1

Még a Vasas vezetőedzője is beismerte, hogy nagy szerencsével kaparintották meg az egy pontot a halványlilák otthonában. Olybá tűnik, hogy az újpestiek tavasszal a legmasszívabbak a tartalékhaderők között, mi még megyünk hozzájuk, nem vagyok túl nyugodt. A Vasas előnye egy pontra csökkent az élen, ellenünk kötelezőnek mondják a győzelmet, jó lenne megtréfálni őket. A Vasas honlapjáról azért idéznék egy mondatot a meccs összefoglalójából, hátha a Ti szíveteket is elönti a béke, és könnyet csal szemetekbe ez a nagyszerű mondat: "A szurkolók ma is kiválóan teljesítettek, minden piros-kék szív a dobbal együtt dobbant." EPIC!

Balmazújváros-Szolnok 3-2

A Balmaz a másik nagy tavaszi harcos, szépen gyűjtögetik a pontokat, ami azzal a kerettel abszolút nem lebecsülendő. Mi egy iksznek jobban örültünk volna talán, bár azt sem bánjuk, hogy Szolnokon - úgy tűnik - kicsit elfogyott a szufla. A balmazújvárosiak azt csinálták otthon, amit nekünk kellett volna: elhúztak 3-al a szenzációsan futballozó Urbin vezérletével, amit a Szolnok már képtelen volt kiegyenlíteni.

Honvéd-MFA-Cegléd 2-1

A ceglédiek a 84. percig vezettek, aztán mégis pont nélkül távoztak Kispestről. Mondtam, hogy Daru-Bobál csatársort akarok: igaz, hogy Daru Bence csereként jött be, de kiharcolt egy büntetőt, Bobál Gergő pedig a 86. percben volt eredményes. Ványi Zsolt ugyan a játékvezetőt kárhoztatta a meccs után, de az egyik legtahóbb legsportszerűtlenebb brigád az NB 2-ben mindenképpen a ceglédieké, így nem csodálkozok az 5 sárgán. A Cegléd lassan a helyére kerül...

A Putnok 3 pontot szerzett a Vác elleni bravúros pályára nem lépésével!!!

A 19. fordulóból elmaradt mérkőzés:

Balmazújváros-Putnok 1-0

Az egészen bizonyos, hogy Híres Gábor és Koszta Péter egészen más mérkőzést nézett, ugyanis Híres a Putnok szívós védekezéséről beszélt, Koszta szerint viszont a hazaiak fölé nőttek. Mondjuk, a Putnok szívós védekezését mi is ismerjük, Putnokon is szívtak 3-mat, meg a Petében is. Koszta szerint: "Kis csapat vagyunk, de megmutatjuk, csak azért is bentmaradunk." A sorsolásukat nézve (Újpest B, Békéscsaba, Cegléd, FTC II, Mezőkövesd, Szolnok, Nyíregyháza) ez nem lesz sétagalopp! A Balmazújvárosnak nem lesz gondja a bentmaradással, már a 3.-ok.

A 20. fordulóból elmaradt mérkőzés:

Ferencváros II.-Szeged 1-0

Hopp! A nagy terveket szövögető Szeged még két zöld kiállítása után sem tudott egyenlíteni, ráadásul a Fradi már 10 emberrel szerezte meg a győztes gólt. Azt hiszem, örülhetünk, hogy lejátszottuk már a meccsünket a fakó zölddel, mert nagyon megtáltosodott a Lipcsei-brigád.

A hétvégén a 24. fordulót rendezik meg az NB 2. Keleti csoportjában. Az Újpesttől bravúrt várunk Putnokon, a Fradi-Honvéd nem érdekel bennünket. Annak drukkolunk, hogy a Kövesd-Loki meccs után a matyók átvegyék a vezetést a tabellán, na nem feltétlenül a Véber-legénység miatt, sokkal inkább, mert az azt jelentené, hogy bravúrt értünk el a Vasas pályáján. A Szolnok-Orosháza két, utóbbi fordulókban gyengélkedő csapat összecsapása lesz, kíváncsian várjuk az eredményt. A Nyíregyháza-Balmazújváros meccs is érdekes lesz, a Balmaz győzelme már maga lenne a csoda. A Csaba a Szegedet fogadja, hogyha már minket elvertek, tegyék meg azt a szívességet, hogy a szegediek arcára is ráfagyasztják a mosolyt.

Holnap beharangozunk!