Flúgos futam (5. forduló)

2014.09.15 16:15

Csodák-csodájára két döntetlen is született a Keleti csoport 5. fordulójában, de mivel több találkozón is nagyjából egyenlőnek látszó erők csaptak össze, erre azért számítani is lehetett. Nézzük csak sorjában:

Felsőtárkány – Nyírbátor 2-4: A tárkányiak nem szerették volna a véletlenre bízni az összecsapás sorsát, így az első negyedóra végefelé közeledve két perc alatt két góllal jelezték, hogy minden vágyuk otthon tartani a három pontot. Annál nagyobb volt a döbbenet a sárkánybarlang lakóinak arcán, amikor a 41. percben előbb Szilágyi góljával feljebb zárkóztak a vendégek, aztán még a szünet előtt ki is egyenlítettek. Gyanítom, hogy a sárkányokból a Honvéd elleni kupameccs jó sokat kivehetett, mert különösen Illyés kapus kiállítása után beindult a Bátor, és előbb Erdei második góljával megszerezték a vezetést, majd Nagy Dávid szezonbeli harmadik góljával be is biztosították a győzelmet. Erdei egyébként már az előző évadban is csapata legjobb góllövője volt a maga 11 találatával, de idén is van már 4 gólja a 37 éves „fiatalembernek”. A hazaiaknál csereként már pályára léphetett a héten Szolnokról kölcsönkapott játékos, Katona Bence is. A Nyírbátor ezzel a győzelemmel felkúszott a 4. helyre, a Tárkány már csak a hetedik.

Jászberény – Hatvan 1-1: A hatvaniak egész jól rápihenhettek a mérkőzésre, lévén múlt hétvégi, Léta elleni bajnokijuk elmaradt, a Kupában viszont már az 1. fordulóban kapituláltak a Csákvár ellen. Igaz, a jászok sem kellett, hogy olyan „felesleges” dolgokkal foglalkozzanak a héten, mint a Magyar Kupa, de jócskán volt mit helyretenniük magukban, miután a múlt hétvégén Kisvárdán szenvedtek demoralizáló, 7-1-es vereséget. A 22. percben mégis a hazaiak szereztek vezetést – a mostanában jobbára csereként számításba vett – Lékó révén. Örömük nem tartott sokáig, hiszen szűk negyedóra múlva Franyó – megszerezve első bajnoki gólját – egyenlített, mégpedig büntetőből. A hírek szerint a hatvaniak góljuk után sebességet váltottak, és többször is megszerezhették volna a vezetést – ezzel a győzelmet – de a kiválóan védő hazai hálóőr, Szatmári, mindenhol ott volt, a hazai kontrák pedig jobbára veszélytelenek voltak. A Hatvan továbbra is veretlen, de a berényieknek sem kell szégyenkezniük 8. helyük miatt.

Putnok – Salgótarján 3-1: Putnokon egyelőre nem fogy a lendület, az újonc, de szebb terveket szövögető nógrádiakat is meglehetősen simán intézték el. Habár a vendégek szerezték meg a vezetést, mégpedig a 8. percben, Banai révén, a hazaiak még az első félidőben egyenlíteni tudtak, majd a második etapban szerzett két góljukkal megőrizték makulátlan mérlegüket. Hír a nógrádiak házatájáról, hogy a Tamási-Szlezák edzőpáros új feladatot kaptak a klubnál, tanácsadók lesznek (bármit is jelentsen ez az NB 3-ban), a jövőben az Oláh Béla-Almási Dénes páros irányítja a szakmai munkát Salgótarjánban. Lesz is munka Karancsalján, hiszen az eddig megszerzett 3 pont mellett szereplő 4 vereség nem az az eredmény, amit a szezon előtt vártak, ennek fényében érdekes, hogy a célok továbbra sem változtak: fel szeretnének kerülni a másodosztályba. Na, majd talán a brazil-gépsor meghozza a megújulást! A gömöriek tartják második helyüket, a Tarján viszont csak tizenharmadik.

Cigánd – Honvéd-MFA 4-3: Ha a putnokiaknál kiemeltük, a Cigánd is meglehetősen ihletett formában futballozik az új idényben – most a jobb sorsra (nem) érdemes kispesti fiatalokat lepték meg, ezúttal is hazai pályán. Már a mérkőzés elején, a 4. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, Tempfli ezúttal is biztos lábú ítéletvégrehajtó volt. Hogy a vendégek is lehetőséghez juthassanak a 11-es pontról, arról Ducsai sporttárs gondoskodott, Bobál – szezonbeli negyedik találatát megszerezve – is megverte a kapust, így döntetlennel fordultak a felek. Roszel találatával a második félidőben újra megszerezte a vezetést a borsodi csapat, de egy szerencsétlen öngóllal újra egyenlő lett az állás. Roszel második góljával újra a hazaiak örülhettek, Dékány azonban a 85. percben újra egalizált. Már (szinte) mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, kivéve Varga Mátét, aki a 90. percben lőtt góljával otthon tartotta a 3 pontot a hazaiaknak, apró folt a játékos teljesítményén, hogy a 94. percben kiállításra került. A Cigánd a harmadik helyről várja a továbbiakat, a Honvéd viszont csak a kilencedik.

A HÉT KÉPE: A látszat csal. A Cigánd felülmúlta a piros-feketéket... (Fotó:Fodor Balázs)

Tiszaújváros – Kisvárda 0-7: Úgy tűnik, ha beindulnak a kisvárdaiak, 7 gólig meg sem állnak. A múlt héten a Jászberényt szomorították egy laza 7-1-el, most viszont az újvárosi „uszodában” szerepeltek tekintélyt parancsolóan. A legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy egyáltalán lejátszák-e a találkozót, mivel a centerpályán csak úgy lehetett volna megrendezni a meccset, ha ráúszással döntik el, ki vezesse az első támadást, de a játékvezetők úgy döntöttek, egy másik játéktér alkalmas a találkozó lebonyolítására. Azt eddig is tudtuk, hogy az újvárosiaknál nincsenek pályagondok, hiszen adott esetben akár még a műfüvest is választhatták volna. Alighanem jobban jártak volna, ha meg sem rendezik a bajnokit, hiszen már az első félidőben négygólos hátrányba kerültek, a végén meg még egy Milovac-duplával lett biztos a kiütés, egyébként a szerb támadó csak a 64. percben lépett pályára. Várdán most nyilván már úgy gondolják, hogy gond nélkül feljutnak, az újvárosi szurkolók viszont már a Megyére készülnek. De hosszú még a bajnokság!

Gyöngyös – DVSC-DEAC 1-1: Habár a debreceniek jópár, tavaly még Létán futballozó játékossal vették fel a harcot az újonc ellen, végül nem sikerült a 3 pontot elhozniuk Heves megyéből. Ennek nyilvánvalóan egyik tényezője volt, hogy Barnucz kiállítása miatt már a 32. perctől emberhátrányban játszottak. Ennek ellenére a 82. percben megszerezte a vezetést a lokomotív, de a csattanót Antal 92. perces egyenlítése jelentette a találkozón. A DEAC ezzel továbbra is nyeretlen, ráadásul az öt lejátszott meccsükön mindössze 4 gólra voltak képesek. Nem ezt szoktuk meg a debreceni fiataloktól.

Veresegyház – Hajdúböszörmény 1-0: Már a meccs előtt érdekességeket találtam a Böszi honlapján, hiszen Bogdanovic mestert arra kérték, hogy tippelje meg a forduló eredményeit. Nos, a jó Igor a Gyöngyös-KBSC meccsre 1-3-at tippelt, apró szépséghiba, hogy mi szabadnaposak voltunk, a hevesiek viszont a DEAC-al meccseltek. De egyébként köszi a bizalmat, Igor! Nem hiszem azért, hogy csapatuk eredményei okoztak általános zavarodottságot Böszörményben, bár az, hogy öt forduló alatt egyetlen pontot sem sikerült szerezniük, több mint meglepetés. A veresiek gólfelelőse, Deák Bálint már a hatodik percben megszerezte a meccs egyetlen gólját (4-nél jár már a tavaly is 10 gólt összemuzsikáló játékos), a továbbiakban viszont alighanem komoly street-fightingra került sor. Előbb a hazaiaktól Csendom került kiszórásra, majd a hajrában a vendégektől Tóth Lajos és Jeremiás is, ez nyilván azt jelzi, hogy kezdenek elszabadulni az indulatok a hajdúsági gárdánál, és nagyon nincs rend a játékosok fejében. Azért tegyük hozzá azt is, hogy a veresiek is a negyedik pirosat kapták 5 meccsen (tegnapi ellenfelük dettó…).

 

Tartalékbajnokságok:

U21:

Kisvárda – KBSC 0-4 (gól: Kontor, Ternyik, Siskó, Horváth Sz.): Így is kell! Esélyt sem adtunk a nullpontos várdaiaknak, és felugrottunk a tabella második helyére. Mindezt úgy, hogy Dávid Feri továbbra sem léphetett pályára, de Ternyik lődözi a gólokat, már 7-nél tart!

U17:

Kisvárda – KBSC 2-2 (gól: Márton 2): Habár a Kisvárda a 17 éven aluliaknál sem brillírozik eddig (a meccs előtt nullpontosak voltak), mindig nekünk kellett szaladni az eredmény után. Márton duplájával azért a minimálisan elvárható 1 pontot megszereztük.

U15:

Tiszaújváros – KBSC 4-5 (gól: Bónizs, Kántor, Ignácz 2, Munkácsi): Második meccsükön megszerezték első győzelmüket is fiataljaink. Sokáig felváltva potyogtak a gólok a borsodi rangadón, végül az ellenfél 4-3-as vezetése után mi lőttünk kettőt, így szép győzelmet arattunk!

U14:

Tiszaújváros – KBSC 3-0: U-14-eseink viszont még gólt sem rúgtak, és a 0-17-es gólarány nem valami szívderítő látvány.

 

Ami biztos: a hatodik forduló után már nem lesz három százszázalékos csapat, ugyanis a putnokiak Kisvárdára látogatnak. A Tiszaújvárosnak illene legyűrnie az újonc Jászberényt, de látva a két csapat eddigi formáját, nem lesz az olyan egyszerű feladat. A Nyírbátornak nem hinném, hogy gondot okozna a Veres, ahogy a kispesti fiatalok is lelépheti a Gyöngyöst, ha esetleg lesz kedvük játszani. A Tarján-Cigánd jó kis csörtének ígérkezik, ahogy szerintem a DEAC-Tárkány is érdekes találkozónak tűnik, a végeredmény szinte megjósolhatatlan. Hajdúböszörményben most van egy kis idő arra, hogy rendbetegyék a fejeket.

Nem állítható, hogy könnyű meccs elé nézünk a Hatvan elleni bajnokin, na de, egy bajnokságra törő csapatnak illik legyűrnie bárkit hazai pályán, pénteken számba vesszük, hogyan is leszünk képesek elvenni a hatvaniak veretlenségét.

 

Téma: Flúgos futam (5. forduló)

Dátum: 2014.09.20

Feladó: Papa

Tárgy: Utánpótlás

Sajnos igaz a kritika: "U-14-eseink viszont még gólt sem rúgtak, és a 0-17-es gólarány nem valami szívderítő látvány" - de emlékezzetek, már jó egy éve "károgok" itt arról, hogy mekkora káosz van az utánpótlásnál.

A mai DVTK elleni U14-es meccs eredménye 0:13. Az első félidőben 0:3 volt, aztán a Diósgyőr cserélt 7-et, a KBSC nullát (összesen van 11 játékos, kapussal együtt...).

Ami a legviccesebb, hogy a nagy fúzió után a Sajóvölgye U14 NB I-es csapatával hétről-hétre elutazik 16 játékos, a többi 10-12 meg még a keretben sincs. Nem lenne jobb nekik is játszani?

Dátum: 2014.09.20

Feladó: petya

Tárgy: Re:Utánpótlás

Sajnos a szülők,hozzátartozók felháborodásán (ami érthető) kívül nem történik semmi.A kutyát nem érdekli itt az utánpótlás sajnos.Valakinek vagy a sportorvosija hiányzik vagy nincs leigazolva holott már lement 5-6 forduló miden bajnokságban.A nagy csapat a lényeg a többi úgymond kolonc bár nem tudom mit szólnának a kedves vezetők hogy pl nem állnának ki az önhibájuk miatt megszégyenített,kinevetett srácok 4-5 fordulón keresztül és ezáltal sújtanák már végre a "nagy" csapatot pontok levonásával és akkor talán vkit érdekelne de csak a felnőtt pontok vesztése miatt az utánpótlás.

Dátum: 2014.09.20

Feladó: Mama

Tárgy: Re:Utánpótlás

Nemhogy a Sajóvölgyés fúziónak nem volt értelme de még a 2-3 évvel ez előtti DVTK fúziónak sem volt.A lényeg akkor is és most is csak az volt hogy aki tud 1 egyeneset rúgni a labdába azt gyorsan leigazolják az említett csoda utánpótlás csapatok és itt teljesen szűnjön meg minden.5-6 évvel ezelőtt még elvolt ismerve az utánpótlás most viszont nevetség tárgya ahogy a szülők megnyilvánulásaiból hallható.Ezzel nem azt mondom hogy nem szabadna eligazolni innen bárkinek de azért nem megyek el hogy utána fényezzem magam hogy a "nagy" DVTK-ba vagy a Sajóvölgyében focizom és ezáltal itt megszűnik a csapat.A gyerekeknek vagy inkább a szülőknek kéne inkább tisztában lenni a dolgokkal és álltatni a gyereket hogy Ronaldó vagy Messi lesz belőle.Először is kéne 1 kis klubhűség és ha ez nem megy akkor 1 kis tisztelet a korábbi csapatársakkal szemben és nem kinevetni őket.

Dátum: 2014.09.17

Feladó: Myo Max

Tárgy: Kisvárda

Szerintem a következő hét sok mindenre választ add!A Kisvárda szombaton játszik a Putnokkal Szerdán Magyar Kupa Nyiregyháza Majd Következik Cigándon egy szomszédvár rangadó.Ha ebből a 3 meccsből jól jön ki a Várda akkor nagyon nagy esélyűk van,hogy megnyerjék a bajnokságot!De messze még a vége!

Dátum: 2014.09.17

Feladó: Dàvid

Tárgy: tàrkànyi meccs..

A tàrkànyi meccs emlèkeztet egy bizonyos Barcika-Makó meccsre, mikor elõször cserèlõdött ki a csapat a közelmúltban.
Szerintem egy Vàrda meccs se lett volna rossz a kupàban, felmèrni az erõviszonyokat, bàr nem tudom, h addig nem-e talàlkozunk velük a bajnoksàgban. Szinte legyôzhetettlenek, ne legyen igazam. Ha fel akarunk jutni, akkor oda-vissza kell nyerni ellenük, így, h a Cigàndon nem sikerült pontott se szerezni. Illetve, a többi rangadókon is hozni a maximumot (Hatvan, Putnok, Nyírbàtor). Kivàncsi vagyok, h a Putnok ad-e le pontokat nekünk, ha tovàbbra is így szerepelnek, hízelgõ lesz nekik az nb2-es feliratu ajtó.

Dátum: 2014.09.17

Feladó: 1szülő

Tárgy: respect

Mihamarabbi gyógyulást Pallós Szabinak (kulccsonttörés+vállficam)!

A tiszaújvárosi szülők pedig tehetnek 1 szívességet sportszerűtlen viselkedésük miatt!!!

Dátum: 2014.09.16

Feladó: Bence

Tárgy: -

Szerintem is a Csákvár jó erőfelmérő, hogy megállnánk e a helyünket NB-2-ben. Erre tökéletes lesz, főleg, hogy hazai környezetben játszunk. Tovább kell jutni.

A Kisvárda érzésem szerint nem nagyon fog botlani :( legalábbis nem mostanában.

Dátum: 2014.09.15

Feladó: szupergo

Tárgy: Várda, Csákvár

Most kell a Várdának pontokat veszíteni. A héten otthon a Putnokkal, aztán idegenben a Cigánddal játszanak. Ha megint 2 nagy arányú győzelmet tudnak aratni, akkor egyértelműen ők a legjobbak. Ha éppen hogy diadalmaskodnak pontokban az is ugyanannyit ér, de akkor talán nem látszanak majd legyőzhetetlennek.
Ha viszont legalább egyszer nem győznek, akkor szoros lehet a tabella télire.
Sajnos igen sok a gyenge csapat, nincs sok esélye annak, hogy a csapatok körbeverik egymást. Ezért fájó nagyon a cigándi 0-2. Jelentős hátrány nekünk, rögtön az 1. fordulótól.
A Magyar Kupában szerintem nem rossz "választás" a Csákvár. Jobb mint az NBI-esek, jobb mint a legütősebb NBII-esek és jobb mintha idegenben játszanánk NBIII-as csapat ellen.
De rosszabb mint egy megyei csapat és rosszabb, mintha itthon játszanánk egy harmadosztályúval.
Nem szerepelnek meggyőzően, de azért a Békéscsabának 4-et rúgtak és az NBII mégiscsak más mint az NBIII, tudjuk.
Szóval nem vagyunk szerencsétlenek a sorsolással. Fogalmam sincs ki jut tovább. Teljesen 50-50 % az esély. (Nem azért, mert vagy továbbjutunk, vagy nem, henem tényleg úgy érzem bármi lehet...)

Tételek: 1 - 8 ból 8

Új hozzászólás hozzáadása