Hétvégi adok-kapok (24. forduló)

2013.04.29 19:32

Tisztelt bentmaradásért küzdő vetélytársaink! Szívből köszönjük, hogy teljesítményetekkel meghagyjátok nekünk, KBSC-szurkolóknak a reményt, hogy csapatunkat ősszel is NB2-es meccsen láthassuk!

Gyakorlatilag minden héten van egy-egy olyan tarcsieredmény, ami nekünk segít, ezt most a halványlilák szállították. Na de, nézzük csak sorjában:

Vasas-KBSC 5-0

Ok-ok, tudom, hogy pesszimistára sikerült az összefoglaló, de valljuk meg: az utóbbi meccseken borzasztó eredményeket értünk el, és ez még akkor is igaz, ha a Nyíregyháza-Békéscsaba-Vasas trióval meccseltünk, és még véletlenül sem jelenthetjük ki, hogy mi voltunk a favoritok. Bravúr továbbra sincs, van ellenben egy szekérderéknyi bekapott gól. Érdekes kérdés az is, hogy van az, hogy ellenünk az ellenfél aktuális gólvágója szinte mindig szárnyal (gondoljunk csak Hamar-ra, Bajzátra, Randjelovic-ra, vagy most Szilágyira). Nem igaz, hogy nem lehet ezeket az embereket kivenni a játékból!

Szolnok-Orosháza 3-1

Habár a második félidő közepéig tartotta magát az Orosháza, télen szerződtetett egyiptomi légiósuk megoldotta az egyenletet: kiállításának köszönhetően megrogyott a vendégalakulat. Habár egyenlíteniük még sikerült, de a hajrát - ahogy már megszokhattuk - a Szolnok bírta jobban, és kicsikarta a fontos győzelmet. Az orosháziak, akik borzalmas tavaszt produkálnak, az utolsó előtti fordulóban (az utolsó hazain) látogatnak hozzánk, reméljük, marad még izgulnivaló, és mi is begyűrjük a meglehetősen kétarcú vetélytársat.

Nyíregyháza-Balmazújváros 1-0

Az edzői nyilatkozatokból is kiviláglik, hogy igencsak szerencsés (és meglehetősen sovány) győzelem volt ez a jobb sorsra (nem) érdemes Szparitól. Habár ezúttal Bárányos, Bajzát és Bodnár is a pályán volt, csak a 86. percben szerzett Csorba-találattal sikerült kétvállra fektetni a masszív Balmazt, akik kellemetlen ellenfelei lesznek még bárkinek, aki velük játszik, így többek között nekünk is.

Békéscsaba-Szeged 1-0

Úgy tűnik, minden vendégcsapat edzője úgy gondolta, nekik kellett volna megnyerniük a meccset (kivéve talán Kiprich Jóskát), Gálhidi is azt látta, hogy a Szeged kellett volna, hogy behúzza a 3 egységet. Nos, mi egyáltalán nem bánjuk, hogy nem így alakult, hátha a csongrádi megyeszékhelyen is belátják, hogy ők ebben a bajnokságban nem a feljutásért kell, hogy küzdjenek, hanem a bentmaradásért.

Ferencváros II.- Honvéd II.-MFA 0-3

Nem gondoltam volna, hogy éppen otthon, a Honvéd ellen torpan meg a nagyon beindult Lipcsei-gárda, de őszintén szólva, különösebben nem izgultunk az eredmény miatt. Amiért érdemes volt odafigyelni a meccsre, az a tény, hogy szerdán a kispesti fakó látogat hozzánk, és kíváncsiak voltunk, melyik arcát mutatja a piros-fekete alakulat. Nos, nyugodtságra semmi okunk, ahogy az eredményből is kiderül. A védő Fejest kiállították a meccsen, ami nekünk kedvezhet, ráadásul úgy tűnik, hogy a tavaszi gólfelelős, Bobál Gergő megsérült. De mi van akkor, ha a tegnap a nagy csapatból kiállított Lanzafamét (az a 11-es körüli "produkció" über alles...) Barcikára száműzi a Kispest olasz mestere szerdán? Nos, én inkább nem is gondolok bele...

Putnok-Újpest B 0-0

Az újpestieknek köszönjük, bár a tudósításokból úgy tűnik, akár nyerhettek is volna. Mindenesetre Koszta mester úgy tűnik, bedobja a törölközőt, hogy ez jót tesz-e majd a félromán Putnoknak, vagy megindulnak a lejtőn, a jövő titka.

Mezőkövesd-DVSC-DEAC 4-0

Várható volt, hogy a matyók megszórják a Lokit, igaz, csak az első félidő végén szerezték meg a vezető gólt. George úr (aki Mehmedagic szerint a legjobb játékosunk volt) újra betalált, már 6-nál jár. A Kövesd tapad a Vasasra, irigyeljük kicsit az alsóbb osztályokhoz szokott borsodi csapatot...

A Cegléd pihent kicsit a véghajrára, és bravúros győzelmével feljött a 12. helyre...

Mi viszont - ahogy az várható volt - elértük a 14. helyet, ennek már a fele sem tréfa... Szerdán lehet javítani, és megkezdeni a felzárkózást.

Május első napján az előrehozott 30. forduló mérkőzéseit játszák le a csapatok. A tarcsik végre nem egymás ellen játszanak, közülük így háromnak is módunkban áll szurkolni, a Honvédnak viszont szerdára semmi jót nem kívánunk. Ellenben reméljük, hogy a zöldek összeszedik magukat, és legalább egy pontot elcsípnek Szolnokon, ahogy a Lokinak is illene már megráznia magát, és elszomorítani a szegedi reménykedőket. A matyók ezúttal az Újpest második csapatát győzhetik le hazai pályán, amire azért is szükségük lesz, mert a Vasas játék nélkül gazdagodik 3 ponttal. A Balmaznak drukkolunk, hogy taszítsák még lejjebb az Orosházát, a Nyíregynek meg azért, hogy a Cegléd bentmaradási álmait tovább oszlassák. Békéscsabán a Putnok vendégszerepel, őszintén reméljük, hogy a Csaba tartja két hete indult győzelmi sorozatát. Ha mindez összejön, és mi is nyernénk, újra osztályozós helyen találnánk magunkat!

Holnap beharangozunk, megkérdezzük a főszereplőket, mit várnak a mérkőzéstől, szóval: érdemes lesz a honlapra pillantgatni!