Hírek innen-onnan

2013.03.28 12:54

Vasárnap Matyóföldre kell(ene) utaznunk, de egyre kétségesebb, lesz-e meccs. A hétközi hószakadás után erőteljes esőzést jósolnak a meteorológusok, ami az amúgy sem túl jó állapotban lévő mezökövesdi játékteret immáron végérvényesen alkalmatlanná teheti mindennemű sporttevékenységre. Mivel Kövesd nincsen a világ végén, így feltételezhető, hogy - ahogy az lenni szokott - szép számú barcikai szurkoló kerekedne útnak, reméljük, még időben megtudjuk, érdemes-e egyáltalán elindulni, és nem a spori döntésére bízzák a dolgot.

A Mezőkövesd természetesen jó hangulatban, és felfokozott várakozásokkal tekint a vasárnapi derbi elé. Nem csoda, három meccs tavasszal, három győzelem, úgy kezdték a szezont, ahogy ősszel nekiindultak. Petneházi Márk egy interjúban kifejtette, hogy a titkuk az egységességben, és a jó csapategységben keresendő, és persze, szeretnék folytatni jó sorozatukat. Természetesen az interjú során szóba került csapatunk is:

"– Hétvégén a megerősödött Kazincbarcika csapatát fogadják, mit vár az összecsapástól?

– Elég jó csapat ellen fogunk pályára lépni, kíváncsian várom ezt a mérkőzést. Mindenképpen győzni szeretnénk, hiszen hazai pályán játszunk. Szeretnénk folytatni a kiváló sorozatunkat, és reméljük, hogy az ő szériájuk szakad meg a hétvégén."

Persze, mi azért inkább azt reméljük, Petneházi úr téved, és mi szakítjuk meg a matyók győzelmi szériáját, mint ahogy már az ősszel is meg kellett volna a játék képe alapján.

A hét legbonyolultabb története megint a Vác csapatáé. Miután kiálltak az Orosháza ellen, a Héger "úr" által felügyelt váci honlap egészen egyszerűen dezertőrnek minősítette a csapat játékosait. Érdekes hozzáállás, az biztos. Az MLSZ mindenesetre visszavonta a klub licenszét, de egy árva hanggal nem jelezték, hogy a 8 napos fellebbezési határidő letelte után ezt milyen retorziók követik. Az bizonyos, hogy a Vác, ha akarna sem játszhat több meccset tavasszal, de hogy helybenhagyják-e a pályán elért eredményeket, vagy törlik azokat teljesen, senki nem tudja. Nekünk ez utóbbi lenne a legjobb eshetőség, hiszen az ellenünk elért 3 pontjuk odalenne, míg az ellenük szerzetteket törölnék. Így aztán a következő "pontlevonásokkal" kellene a többeiknek számolniuk: Szeged -1, Orosháza -3, Honvéd-MFA -3, Újpest B -3, Putnok -1, FTC II -3, Szolnok -1, Békéscsaba -1, Vasas -3. A Kövesdnek jönne jól elől ez az opció és a Nyíregynek.

Békéscsabán mégis maradt a szakmai stáb, megúszta tehát Dajka edző a szurkolói anyázós hétvégét. Egy mondatot mindenképpen kiemelnék a vele készített interjúból: "Megvitattuk a hétvége eseményeit a klub vezetőivel és arra jutottunk, hogy a jövőben még egységesebbek leszünk mind a pályán, mind a pályán kívül". Ha ez csak egy döntésen múlik, akkor azt javaslom, legyünk mi is nagyon egységesek a pályán és azon kívül is. Köszi a tippet, Lacikám!

A Vasasnál nincs túl nagy boldogság a hétvégi hazai zakó után, de semmi baj nincs, mert a méltán világhírű vezetőedző, Dirk Berger elmagyarázta a játékosoknak, mi is az a futball. Egy-két érdekességet meg is említenénk: a Vasasnál is előkerült a kommunikációs probléma, miszerint a játékosok nem cserélnek eleget eszmét a pályán egymással. Gondolom, a brazil Bobo nem hajlandó horvátul beszélni Mehmedagic-al, a német Hohmann nem érti az amerikai Wilsont, nem beszélve az ugyancsak amerikai Recklet-ről, aki mindig kiröhögi Pisanjuk kanadai akcentusát. A kommunikációs problémák feloldására a mester rögtön kinevezte csapatkapitánnyá a brazil-olasz Thiago-t, aki biztosan a nyelvtudományok kandidátusa. Az is nagyon érdekesen hangzik a cikkben, hogy - idézem: "Nem elég a pályán kívül szeretni egymást...". A jóérzésű szurkolók nevében jelentem ki, hogy elég, ha a pályán kívül szeretik egymást a fiúk, a lelátó népe nem kíváncsi ilyesfajta előadásra.

A Cegléd már egészen biztosan nem fogadja a Balmazújvárost szombaton, ugyanis a pálya állapota miatt a meccset április 17-re halasztották. Azt hiszem, ez még csak az első fecske...

A Balmazújváros szerdán Hajdúböszörményben, műfüvön lépett pályára a házigazdák ellen, és nyert 5-3-ra. Csoportellenfelünk góljait Urbin, Virág, Belényesi, Sándor és Murák szerezte.

Hopp, itt is a második fecske: a Ferencváros II. - Szeged, péntekre tervezett tévés meccs a csepeli pálya használhatatlansága miatt elmarad.

Szolnokon nagy erőkkel takarítják a havat a pályáról, hogy meg legyen tartva a Vasas elleni szombati derbi, de az esővel nem hiszem, hogy bírni fognak...

Nyíregyházán ankétot tartottak a héten, ahol a szurkolók harcosabb játékot kértek a tavaszi rajt előtt egyértelműen bajnokesélyesnek kikiáltott csapat játékosaitól. A nyíregyiek műfüvön készülnek, hogy megrendezésre kerül-e a Csaba elleni bajnoki, kérdéses. Korolovszky és Ambrusz továbbra is maródi, Bodnár már elkezdte az edzéseket.

Egyelőre itt tartunk, nem lennék meglepve, ha a következő órákban újabb hírek érkeznének elmaradó meccsekről...