Kupameccs "Horvátországban"...

2014.08.08 11:45

Nos, hát akkor ennyit a nyaralásról, remélem, vártátok már, hogy új hírekkel jelentkezzünk csapatunk házatájáról. Ahogy én is vártam volna a Mád elleni meccsről a beszámolókat (kértem is szépen Tőletek), de csak nem tudtam meg szubjektív szurkolói szemszögből, hogy mi is történt, hogy is játszott brigádunk. Lehetséges, hogy zárt kapus volt a meccs? Kétlem.

Na, mindegy, mi mindenestre nem kaptunk „szájzárat”, és próbáltunk utánajárni, mi minden történt, mióta „nyári üzemmódba” kapcsoltunk.

Immáron nem titok, hogy Nehéz Máté az a futballista, akit belengettünk az utolsó bejegyzésben. Máté vérbeli csatár, a Ferencváros második csapatától került hozzánk. Fontos, hogy a játékos 1993. júliusi születésű, így az U21-es kvóta szempontjából is kiváló választás. Labdarúgó pályafutását Soltvadkerten kezdte, onnan a Videotonhoz, majd Kecskemétre került, mielőtt az MTK átigazolta. 2012 augusztusában csapott le rá a zöld-fehér egyesület, és egy féléves soroksári kölcsönt eltekintve augusztus elejéig a zöld sasok alkalmazásában is állt. Most azonban már a mi játékosunk. Máté a Kövesd ellen már gólt is szerzett, játékával meggyőzte a szakmai stábot, és egyöntetű a vélemény, hogy hatalmas segítséget jelenthet céljaink eléréséhez. Legerősebb szezonja a felnőttek között mindenféleképpen a 2012/13-as: a Fradi II. másodosztályban szereplő csapatában 19 meccsen 11 gólt lőtt – ismétlem: ez az az NB II. volt, amelyből mi is kipottyantunk. A soroksári kölcsön alatt 9 meccsen 1 gól fűződik a nevéhez, a Fradiban az előző idényben 8 találkozón 1-szer volt eredményes. Tegyük hozzá, hogy az előző szezonban hosszú sérülés nehezítette a játékos kibontakozását, mi azonban reméljük, hogy sérülésmentes és „termékeny” szezon áll a fiatal játékos előtt.

Aki itt van jelenleg, azok közül mindenkinek megvan már az igazolása, így jelenleg 24 labdarúgó alkotja a KBSC keretét. Név szerint: Szabó Ádám, Miski Zoltán – kapusok, Nagy Péter, Nyisalovits Donát, Komlósi Ádám, Bakonszegi Attila, Menyhért Gergő, Czető Márk, Kerékgyártó Tamás, Zimányi Ádám, Szemere Balázs – védők, Illés Gábor, Kovács Péter, Illés Richárd, Nyitrai Dávid, Kovács Szilárd, Szabó Ádám, Irhás Ignác, Lipusz Norbert, Horváth Bence – középpályások, Dávid Zoltán, Dávid Ferenc, Nehéz Máté, Bene Attila – csatárok. Persze – például Zimányiról és Kerékgyártóról majd kiderül, hogy inkább a védelemben, vagy a középpályán használja-e őket Koleszár mester.

Rebryk pályára lépett próbázóként a Balmazújváros ellen, de már el is köszöntünk tőle. Na, nem azért, mert ne lenne relatíve jó játékos (a Vasasban és a Ceglédben is megfordult az utóbbi időben), de nem ilyen típusú centerre van szükségünk. A keret nagyjából végleges, egy igazi serial killer-re a csatársorba még mindig vadászunk, de egyre kisebb a valószínűsége, hogy bekopog „a nagy Ő”. Sárközit még mindig várjuk Kövesdről, de a matyó vezetés „korrekt” hozzáállását ismerve, nagyjából fújhatjuk a játékost. Immáron nem titok, hogy mindent megtettünk Olasz Dénes Barcikára szerződtetéséért, nos, ő a Pápát választotta, ami ugyan előrelépésnek tűnik, de kérdéses, hogy Kenesei, Waltner, Popin és Faggyas „árnyékában” mennyi szóhoz jut a Kövesden is csak 13 találkozón szereplő (ebből 11-szer csereként) támadó. Lehet, hogy nagyobb élmény egy NB 1-es csapat kispadján üldögélni, de én azt hiszem, ha egy kisebb cégnél lehetnék az, aki folyamatosan bizonyíthat, és egy év elteltével „dobbanthat” felsőbb körökbe, és nem egy multinál a huszadrangú „senki”, az előbbit választanám. Dénes mindenesetre a Pápán eltöltött első (második?) edzésén keresztszalag-szakadást szenvedett, így kérdéses, mikor lesz újra bevethető. Az az azonban biztos, hogy ezek a „taljánok” (emlékezzünk csak Olasz Jani téli kálváriájára) szeretnek kicsit szopatni minket.

A Mád elleni győzelemről sok mindent nem tudok, biztos Ti többet, de nem vagytok árulkodós-fajták. A Kövesd ellen állítólag szépen tartottuk magunkat, és ki is vívtuk az egy-egyet, a Balmaz meg csak azért volt keményebb dió, mert a hírek szerint a spori (és segítői) feltétlenül hazai győzelmet akart. A 0-4 elég riasztó így az első tétmeccsek előtt, de tegyük hozzá, hogy a második félidő nagy részét emberhátrányban futballoztuk végig úgy, hogy az ellenfél is jobb szerette volna, ha 11 játékos játszik a 11 ellen. Az első percben Nagy Peti komoly hibájából a hazaiak szereztek vezetést, de nagyon jól mozgott csapatunk, sorra alakította (volna) ki a támadásokat, ha a lengetős úr is úgy gondolja. Körülbelül 10-szer állította meg támadásban lévő csapatunkat les címén a „zászlóvivő”, ennek azonban csak a töredéke lehetett les, ráadásul kétszer Nehéz az ellenfél kapusára vezethette volna rá a labdát. A második feles elején aztán kiszórta Zimányit szövegért (még ilyet, felkészülésin…), és hiába kérte csapatvezetésünk, ráadásul az ellenfél is, hogy hadd hozzunk be másik játékost a kiállított helyére, a spori hajthatatlan volt. Érdemes megnézni a balmaziak honlapján, hogy ők is sajnálkoznak, miért nem játszhattak 11 ember ellen. Komolytalan, amikor egy játékvezető ennyire komolyan veszi magát, de szerintem felejtsük el, ez van. Az emberelőnyt ügyesen kihasználta a balmazi egylet, rúgtak még hármat, ezzel ki is filézték második sorunkat.

Vasárnap már tétmeccset játszik csapatunk, hiszen Babócsán van jelenése, a Magyar Kupa első fordulójában. Hogy ki találta ki az MLSZ-ben, hogy ettől az évtől Battonyát is össze lehet sorsolni Nemesmedvessel, arról nincs információnk, mindenesetre megnyalhatná a bal herémet jó nagy tulok lehet: egy akármilyen anyagi helyzetben lévő csapat utazhat akár az ország túlsó felébe is (ahogy mi is), csak mert miért ne? Babócsa Somogy megyében, a horvát határtól mintegy 5 kilométerre terül el, lakossága 1597 fő. (Egyben revidiálom múltkori megjegyzésemet, hogy a keretben többen vagyunk, mint a lakosságuk, mindenesetre ez egy Fő térnyi „tömeg”. Én kérek elnézést…).

A csapatbusz 7 órakor indul Barcikáról és egy rövid pihenőt beiktatva 15 órakor érkezik Babócsára, ahol babócsai néni várja a játékosokat (bocs!), és 17 órai kezdettel rugaszkodnak neki hivatalosan is a tétmeccsek sorozatának. Czető játéka kérdéses, ő már a Balmaz ellen sem lépett pályára (egyébként az első felesben Illés Gábor, a másodikban Zimányi helyettesítette), de az utolsó felkészülésin Bakonszegi és Illés Ricsi is sérülésre panaszkodott, mindenesetre úgy tűnik, ha a vezetőedző bizalmat szavaz nekik, ott lehetnek a kezdőben. Nyitrai viszont nyilvánvalóan nem, igaz, az már jó hír, hogy műtéten átesett jobbszellőnk a jövő héten már elkezdheti a futóedzéseket, de visszatérésére még jó ideig várni kell (lehet, hogy csak tavasszal). Nem ennyire zűrös Szabó II. Ádám állapota (a középpályást neveztük el így, szokjátok meg, ha lehet, többet nem írom le), ő egy hét múlva elkezdheti a teljes értékű edzésmunkát, de az 5-6. fordulónál előbb nem érdemes számítani a játékára.

A Babócsa egyébként Somogy megye I-ben szorgoskodott az előző idényben, és a 4. helyet szerezték meg, 13 pontra lemaradva a bajnok Nagybajomtól. 17 győztes meccs mellett 8-szor veszítettek, 5-ször osztozkodtak a pontokon. 62 gólt lőttek (ennél 4-en is többet a csoportban), 43 gólt kaptak (ugyancsak 4-en kevesebbet), semmi okunk rá, hogy azt higgyük: komoly próbatétel elé állítják csapatunkat.

A keretben még esetlegesen annyi változás várható, hogy 1 (vagy akár 2) játékos kölcsönbe kerülhet Putnokra. A másik változás még a csatárposzt lehet, de ide csak akkor igazolunk már, ha feltűnne egy olyan spíler, akitől 14-15 gól elvárható a szezonban.

Mivel a főoldalon található – és már jóideje kint lévő – szavazásunkon abszolút fölényben voltak azok, akik amellett tették le a voksukat, hogy jó lenne egy olyan kezdeményezés, amely lehetővé tenné, hogy akár önköltséggel eljussunk az idegenbeli bajnokikra, most meg lehet mutatni, mennyire komolyan gondoltátok! A vezetőség kész minden idegenbeli bajnokira buszt indítani, ha megvan a szükséges szurkolói létszám. Természetesen az utaztatás önköltségen működne, de ha sokan vagyunk, nyilván kevesebbet kell perkázni. A busz nagysága a jelentkező szurkolói „tömegtől” függ, így a normál befogadóképességű busztól a mikrobuszig bármi elképzelhető, kérdés, mennyien vagyunk, akik igénybe vennék a lehetőséget.

Arra kérnélek benneteket, a főoldalon található szavazás-ablakban jelezzétek első körben, mennyien vennétek a fáradságot (na meg, mennyien lennétek hajlandóak fizetni érte), hogy elutazzatok Cigándra, ne aggódjatok, nincs messze, mi tavaly saját autóval is elmentünk. Úgy vélem, mindenki kíváncsi arra, hogy első bajnokiján mit mutat a Koleszár-gárda, ráadásul nem is akármilyen erősségű ellenfél ellen vesszük fel a harcot (bizton állítom, hogy a Cigánd ott lesz a végelszámolásnál), így a csapatnak biztos szüksége lesz a buzdításra. Napokon belül jelezzük azt is, hol lehet hivatalosan is jelentkezni a túrára.

Hajrá Barcika!

Téma: Kupameccs "Horvátországban"...

Dátum: 2014.08.16

Feladó: shift1

Tárgy: mérkőzés

Nem biztos, hogy Menyhért is padra való.

Dátum: 2014.08.08

Feladó: szupergo

Tárgy: Fótyik

Fótyik? Mi van vele, elveszett? Érte nem lehetne kapni egy jó támadót?

Dátum: 2014.08.08

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Fótyik

Fótyikot eladtuk a Kövesdnek, azt csinálnak vele, amit akarnak. Említettem már: nem pénzkérdés. Olaszra is lett volna cash, de nem akart idejönni, ahogy a legtöbb nyafka, tetkós szépfiúnak sem akaródzik a harmadosztályban játszani. Ismétlem: nem pénzkérdés!!!

Dátum: 2014.08.08

Feladó: szupergo

Tárgy: Re:Re:Fótyik

Hát igen, a harmadosztály nem vonzó, főleg nem a keleti végeken. A kisvárdaiak is arra panaszkodnak, hogy oda sem akar menni szinte senki.
Az azért jó hír, hogy pénz van. Talán majd a télen találunk valakit.

Tételek: 1 - 4 ból 4

Új hozzászólás hozzáadása