START!

2015.01.16 15:42

Jó sok idő eltelt utolsó bejegyzésünk óta, így hát ideje, hogy mi is felébredjünk „téli álmunkból”, hiszen olvashattuk, hogy már „újra gurul a labda”, azaz: hétfőn elkezdték a játékosaink a bemelegítő-átmozgató edzéseket, aztán jövő héten jön a feketeleves.

Persze, a brutális terhelés is kétoldalú dolog: a szurkoló örül neki, mert ez az alapja a tökéletes kondíciónak, amire tavasszal nagy szükségünk lesz, a játékos meg azzal a kérdéssel ébred reggelente, hogy „miért is nem választottam valami tisztes foglalkozást?” Annyi bizonyos, hogy Gálhidi mester csapatai a tavasznak gladiátorként indulnak neki, és bírják is szuflával a végéig, ami nyilvánvalóan az eredményességre is meglehetősen pozitív hatással van.

Talán kitalálható volt már ebből is, hogy a világjáró edző tavasszal is a klub alkalmazásában áll majd, és természetesen esze ágában sincs lemondani a bajnoki címről, még ha a várdaiak azt is gondolják, hogy 7 pontos fórjuk elegendő ahhoz, hogy készítsék a fényképezőgépeket a diadalittas célbaérkezéshez. Emlékeztetnék mindenkit, hogy tavaly a 16. forduló után 4 pontos előnnyel „úsztunk” a Létavértes előtt, úgy, hogy statisztikailag csak minden második meccsünkön kaptunk gólt, aztán 8 pontot vert ránk a bajnok. Mondhatjátok most, hogy a Kisvárda jobb csapat annál a tavaszi KBSC-nél (de ne mondjátok, légyszi!), de ki a fene gondolta volna, hogy a töklúzer Veresegyház és Jászapáti töri össze álmainkat? Elég egy sérüléshullám, egy-egy indiszponált nap, és lehet felfelé zárkózni, persze, ehhez – illetve ahhoz, hogy úgy érezzük, versenyben vagyunk – kell a győzelem hétről-hétre, és elengedhetetlen a kiváló fizikum.

Tényszerű az is, hogy a Várdával, a Putnokkal, a Hatvannal, a Honvéddal idegenben kell megvívnunk a csatát tavasszal, de nem szabad, hogy kishitűek legyünk, és nagyon bízunk benne, hogy – ha van ilyen – ezt az érzést sikerül kiölni a mesternek a játékosokból, mert a feladás az egyik legszánalmasabb emberi tulajdonság. Kutya kötelessége mindenkinek kitartania a végsőkig, edzőnek, játékosnak, szurkolónak egyaránt!

Amit tudhattatok eddig is, ha kerestétek a csapatunkkal kapcsolatos híreket, az az, hogy az első edzésen a következő játékosok voltak jelen: Szabó I. és II. Ádám, Czető, Illés Gabi és Ricsi, Katona, Lakatos, Nagy, Dobos, Irhás, Kokó, Lipusz, Zimányi, Bene, Dávid Feri és Zoli, Nehéz és Sárközi. Pluszban még nálunk kezdte az évet a tárkányi „idegenlégiónk”, Kerék, Nyitrai és Menyus is.

Komlósi kapott némi haladékot, mert ő a 2018-as, PyeongChang-ban megrendezésre kerülő téli olimpiára készül már, Miski Zoli és Montvai viszont tanulmányai miatt nem volt jelen, de vannak már, nem kell aggódni!

Szabó II. esete volt még érdekes, nem volt biztos, hogy itt lesz, mert a kenguruk földjére utazott próbajátékra. Nem, nem Ausztriába, Dumb, hanem sokkal inkább a kontinensnyi országba, de nem mennék bele a részletekbe, marad, pont.

A putnoki kölcsönjátékosaink Putnokon kezdték meg a felkészülést, akadt köztük, akit szívesen látott volna a mester az első edzésen (nem nehéz kitalálni kire gondolok, de azért annyit segítek, hogy ő volt kölcsönjátékosaink közül a legbiztosabb alapember a gömörieknél), de mivel nem kívánt élni a lehetőséggel, hogy újra kék-sárgában futballozzon, így Isten véle! Nyilván mindenkinek jogában áll véleményt nyilvánítani ezzel kapcsolatban, én a magamét – ha nem baj – megtartom magamnak.

Horváth Benő volt még kérdéses, megpróbáljuk-e, de ősz végén komolynak tetsző sérülést szenvedett, így sok értelme nem lett volna egy rehabilitálódó játékossal feltölteni amúgy is széleskörű középpályás-palettánkat.

Azt már egészen biztosan kijelenthetjük, hogy két játékossal szerződést bontott a klub. Menyhért Gergő és Dávid Zoli már nem a mi játékosunk. Menyus esete bonyolultabb, hiszen őt (nem kicsit kitolva a játékossal) Koleszár mester egy félidőnyi játék erejéig pályára küldte a Cigánd ellen, így ha nem sikerül Tárkányban szerződést szereznie, máshol már nem játszhat a tavaszi idényben. A szerződésbontás megítélését megint csak rátok bízom, de ha az én véleményemre vagytok kíváncsiak: kedveltem a lelkes, megalkuvást nem tűrő Gergőt, de ha a mester elképzeléseibe nem fért bele, azt is el tudom fogadni. Nem haraggal váltak el a felek, ezt mindenesetre le kell szögeznünk!

Dávid Zoli egy perc nem sok, annyit sem tudott pályán tölteni az idényben sérülése – és mint kiderült bakteriális fertőzése – miatt, így hát nem volt meglepő, hogy kikerült a keretből. Meg kell jegyezni: Zoli is elmondta, hogy már nem valószínű, hogy bírná a Gálhidi György által dirigált tempót, jelenleg Megye I-es szerződésre vár.

Nyitrai egészen biztosan nálunk folytatja tavasszal, úgy tűnik, sikerült a rehabilitációja hosszú sérülése után, és megfelelő opciót jelenthet a jobb oldalon. Kerék sorsa egyelőre kérdéses…

A hivatalos oldal belengette már, hogy 3 játékos próbázik nálunk jelenleg, de titok a kilétük. Mivel a titkok legádázabb ellensége vagyok, így elmondom nektek, ki is a három John Doe, igaz, Gálhidi Gyuri a boon-on egyet már elkotyogott…

Kasza Dániel: Dani augusztusban múlt 20 éves, és a legnagyobb erénye, hogy gyakorlatilag bárhol használható. De ezt úgy értsétek, ahogy mondom: leginkább a középpályán érzi jól magát, de mindkét szélsővédő-pozícióban is használható, és nem ijed meg attól sem, ha a védelem tengelyébe vezényli mestere. Ebben a szezonban, Felsőtárkányban minden meccsen kezdő volt, gólt nem szerzett, Magyar Kupa derbin viszont ő szerezte az első osztályú Paksot búcsúztató találatot. Pályafutását Egerben kezdte, végigjárta a szamárlétrát, és az NB 1-től búcsúzó hevesieknél 5 első osztályú meccs is jutott neki a 4 Liga Kupa-találkozó mellett. 2013. júliusában szerződött Tárkányba, az előző szezonban 24 meccsen 4 gólt szerzett az univerzál. Nyilvánvaló, hogy kora sem elvetendő szempont szerződtetésének mérlegelésekor, hiszen megfelel az U21-es kvótának, így nyugodtan nevezhetnénk „többfunkciós igazolásnak”, persze, sorsa Gálhidi mesteren múlik. Egyébként rá gondoltam a múltkoriban, mint lehetséges érkező „kvóta-képes” játékosra.

Barzsó Attila: 22 évét betöltött középpályás, ugyancsak a Tárkány csapatában futballozott ősszel, minden meccsen kezdő volt, 4 gólt szerzett. Attila kövesdi nevelés, de viszonylag hamar átkerült a hajdúsági körforgásba, a DEAC kölcsönjátékosaként a harmadosztályba feljutó Létavértesben is futballozott. Ő is ’13 júliusában került Tárkányba, az előző idényben 29-szer lépett pályára (mindannyiszor kezdőként), 3 gólt szerzett.

Csóka Róbert: Csóka – a változatosság kedvéért – ugyancsak a tárkányiak mezét viselte ősszel, mestersége címere: Bobállal és Erőssel közösen, 10 góllal harmadik a Keleti csoport góllövőlistáján. Szerintem tegyük hozzá, hogy a Honvéd tarcsi a hatodik, a Várda második a tabellán, a hevesiek viszont a tizenegyedikek, akik összesen lőttek 23-at, nos, ebből Robi 10-et. A kicsit Di Mariára hajazó Csóka 14-szer szerepelt az ősszel, ebből 13-szor kezdőként. Marcaliban kezdte sportpályafutását, majd Egerbe igazolt. Játszott még a Verpelét, a Pétervására és az Egerszalók csapataiban is, ami a közös többszörös: gyakorlatilag mindenhol ontotta a gólokat. Verpeléten a Megye I-ben 29 meccsen 17 találat, ugyancsak ebben az osztályban Pétervásárán a ’12-’13-as idényben 28 találkozón 26 gól, majd az előző idényben 31 bajnokin 44-szer volt eredményes. Tavaly augusztusban szerződtette a csoporttárs Tárkány, és – ahogy látszik – a harmadosztályban is megtartotta góllövő kedvét.

Tudom, vannak most fanyalgók, akik azt mondják: de hát ez a Tárkány mégis csak a tizenegyedik! Ez igaz. Viszont az is, hogy nem ennek a három játékosnak köszönhetik a jelenlegi helyezésüket! Talán Csókát kell a legkevésbé magyarázni, mert statisztikája kiemelkedő, de ha elmondom, hogy ősszel az ellenünk lejátszott meccsükön is ő lőtt két kapufát a mérkőzés első 15 percében, valamint akkor kötött csombékot Komlósi és Lakatos lábára, amikor ahhoz volt kedve, máris adtam egy plusz adalékot. Barzsó kihagyhatatlan a Tárkányból, tavaly is így volt, és emlékezzünk, milyen jó kis csapat volt az a tavalyi Tárkány! És már akkor is kiemelkedett onnan! Kasza Dani a kora mellett azért is telitalálat lenne, mert igazi jolly joker, aki szinte a pálya bármely szegletében használható. Azt még nem említettem vele kapcsolatban, hogy utánpótlás-korában valószínűleg csatárként számítottak rá, mert U16-osként 5 meccsen 25 gólt(!) szerzett, de az U19-es egri gárdában is be tudott találni 22-szer 21 bajnokin!

Mivel semmilyen akadálya sincsen szerződtetésüknek, így csupán a vezetőedzőn múlik, hogy a három játékost leigazolja-e a klub.

A jövő hét hétfőn, ha minden jól megy, még egy próbázót megtekinthet a szakmai stáb, aki várhatóan a jövő szombati, 11 órától megrendezésre kerülő, Bogács elleni meccsen is szerelést kap. Talán nem ismeretlen számotokra Ondó János neve, aki jelenleg a Megye I-es Tállya csapatával áll szerződésben, az őszi szezonban 15 bajnokin 20 gólig jutott. A csatár balmazújvárosi nevelés, de egy fél évig kölcsönben – igaz, 2004-ben – a Vegyész-mezt is magára ölthette, 26 éves múlt októberben. A balmaziak rajtunk kívül kölcsönadták még a Rakamaznak, a Tuzsérnak és a Tiszafürednek is, majd 2008-ban került vissza anyaegyesületéhez. Az NB 2-ben 84 meccsen 12 gól a mérlege, de legyünk tényszerűek: a 84 meccsből 53-szor csak csereként volt lehetősége érvényesíteni gólérzékenységét. Az előző szezonban is Tállyán „megyézett” Jani (miután 6-szor a Cigánd mezében is pályára lépett az NB 3-ban – gólt nem lőtt), a tavaszi etapban 15 meccsen 25-ször juttatta a gólvonal mögé a labdát.

A hivatalos honlapon olvashattátok már a felkészülési meccsek programját, de hogy a fejetekbe verjük, mikor kell megsasolni a fiúkat, íme:

01.24. 11:00        KBSC - Bogács

01.31. 10:00        DVTK U21 -  KBSC

02.03. 17:00        Tiszaújváros – KBSC

02.07.                   KBSC – Rimaszombat

02.11.                   Balmazújváros – KBSC

02.14. 14:00        Mezőkövesd – KBSC

02.21. 10:30        KBSC – Felsőzsolca.

 

Rákérdeztünk, amint az idő engedi, megkezdik a „felső pálya” rendbetételét, valamint lassan el kell gondolkozni azon is, hogy mi lesz a mobil-lelátóval, mert már tavaly is csak úgy kaptunk licenszet az NB 2-re, hogy megígértük, meglesz. Nos, idén már valószínűleg nem tudunk annyi pogácsát küldeni az MLSZ-be, hogy az ígérettel beérjék, így mindenképpen kell kezdeni valamit ebben a szegmensben is, állítólag rajta van a klubvezetés, aztán majd meglátjuk… Az biztos, hogy a Borsodchem TAO-s pénze megvan, de aki járatos ezekben az ügyekben, az tudja, hogy a felajánlott pénz hasznosítását az MLSZ bírálja el, így még semmi sem biztos, de az igen, hogy még ebben a naptári évben egy másik műfüvest is ki szeretne alakítani a klubvezetés. Ez nyilván megoldást jelenthetne az általatok (szülők) megfogalmazott utánpótlás-problémákra is, de ezzel egy következő cikkben fogunk foglalkozni.

Hajrá Barcika!

Téma: START!

Dátum: 2015.01.17

Feladó: petya

Tárgy: Műfüves

Szép is lenne ha sikerülne még egyet összehozni de remélhetőleg jobban fog sikerülni az elsőtől.Pár indok miért is írom ezt:
1.Boldog-boldogtalan használhatja
2.Világítás nevetséges,a kispadot és kb 15m-es körzetét világítja meg
3. Kispad ??????????
4.A kapu mögötti "labdafogó háló" nevetséges
5.Kerítés kb 1-1,5 év alatt kuka mert a kapuk mögött már nem is léteznek
6.Kapukon lévő hálók tele vannak lyukakkal,ami nem is értem hogy lehet alkalmas bármilyen meccs megrendezéséhez is
7.A pálya nem alkalmas Nb-s meccsek lejátszására
8.A pálya nagyon kemény,sokan panaszkodnak rá hogy nagyon igénybe veszi az ízületeket.Nem értek hozzá de szerintem elég szörnyű hogy ha 2-szer volt gumi granulátum rá szórva akkor sokat mondok.

Nagy hirtelen csak ennyi jutott eszembe.Ami szörnyű hogy én csak "egyszerű nézelődő" vagyok és szemet szúrnak ezek a dolgok akkor kérdem én a hozzá értő szakembereknek ezek a hiányosságok eddig nem tűntek fel?

Dátum: 2015.01.18

Feladó: fűű

Tárgy: Re:Műfüves

A műfű ízületgyilkos.
Nem véletlen,hogy fejlettebb labdarúgókultúrákban ha csak tehetik,mellőzik.
Még a legfejlettebb technológia is kikészíti az ízületeket,nem hogy a nálunk alkalmazott olcsóbb kivitelek.A labdarúgók elleni legnagyobb merénylet,mikor már a gyerek focistákat is ezen edzik,feltehetőleg kényelmi szempontok miatt.Ezzel legtöbbjüknek el is intézik a további pályafutását..Várhatóan állandó ízületi problémák,/térd,boka/ fognak jelentkezni,ami miatt legtöbben fel is adják,még ha lenne is tehetség.
Persze ennek a műfűmizériának is meg vannak az okai Magyarországon.Mégpedig az,hogy erre lehet a legnagyobb támogatásokat felvenni,és ebből lehet a legtöbbet lenyúlni...Tudja ezt mindenki,mégis működik a dolog!
Közben senki nem foglakozik a tönkretett ízületű fiatal játékosokkal..Ja kérem nálunk nem a foci a lényeg,hanem a pénz beszél...Hogy hol tart a magyar foci,azt mindannyian látjuk,és ez is egy apró szög a koporsóban.

Dátum: 2015.01.17

Feladó: o

Tárgy: Javitas

Eloszor is nagyon vartam mar a cikkedet, amit mindig nagy lelkesedessel olvasok. Az ok amiert most irok, hogy Ondo nem balmazujvarosi neveles hanem bocsi. Csak az adatbankban azert szerepel balmazujvaros mert Bocs indulasi jogat vette at. Ezaltal torlodtek a bocsi csapat eredmenyei es balmazkent szerepelnek mar a tovabbiakban.

Dátum: 2015.01.17

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:Javitas

Nagyon köszönöm a pontosítást!

Tételek: 1 - 4 ból 4

Új hozzászólás hozzáadása