Tovább...

2014.09.09 14:41

Holnap fél négyes kezdéssel kupatalálkozót vív csapatunk az ugyancsak harmadosztályú, de ezúttal a Közép-csoportba sorolt REAC-al. A rákospalotaiakkal az előző szezonban még egy csoportban szerepeltünk, közelmúltjuk is meglehetősen sok hegy-völgyet tartalmaz, nemhogy egész történelmük.

A klubot 1912-ben alapították, hosszú volt az út addig, amíg az 1999/2000-es bajnokságban már a legjobbak között szerepelhettek, igaz, ott rögtön a 16., utolsó helyen fejezték be a küzdelmeket. 2005-ben azonban újra az élvonalban mérették meg magukat, és csak 2009-ben estek ki, azóta 3-szor az NB 2-ben, háromszor a harmadosztályban álltak rajtvonalhoz.

A 2009/2010-es szezonban futottunk velük össze először kiesésük után az NB 2. Keleti csoportjában, abban a szezonban ők a 4. helyre voltak jó, mi viszont csak a 12. helyet szereztük meg. Idegenben csapatunk 3-0-s vereséget szenvedett, a Petében viszont 1-0-ra nyertünk Binder góljával, érdekesség, hogy a holnap is pályára küldhető játékosok közül ott volt már a csapatunkban Lipusz Norbi is, de egy kis múltidézés gyanánt idézzük fel az akkori csapatot: Somodi – Vadász, Bányai, Nagy T., Horváth B. – Engi, Ebala, Odrobéna, Lipusz – Stevica, Binder (csere: Olasz J., Hanász, Poszuk; nem használt cserék: Botló, Darai, Deák, Kovács R.).

A 2010/11-es szezonban egyetlen hely választott el minket a REAC-tól a végén, míg ők a 10., mi a 11. helyet szereztük meg. Ebben a bajnokságban a két csapat között nem igazán érvényesült a hazai pálya, mert Palotáról 1-0-ás győzelemmel tértünk haza (gól: Stevica; egyébként már Kokó is ott volt a csapatban), míg idehaza 4-2-es vereséget szenvedtünk egy 3 kiállítással tarkított mérkőzésen (tőlünk Hamar és Orlóczki kapott pirosat). Egyébként már 4-0-ra is vezetett a vendégbrigád, Kokó két góljával kerültünk közelebb hozzájuk.

A következő idényben sikerült őket megelőzni a bajnoki tabellán (bár túl büszkék így sem lehetünk), a REAC az idény végén búcsúzott a másodosztálytól a maga 15. helyével, mi a 13.-ak lettünk. Igaz, itthon a 2. fordulóban 1-0-al abszolváltuk a „kötelezőt” (gól: Bene), de idegenben csúfos, 4-1-es vereséget szenvedtünk, egyetlen gólunkat Nyisa szerezte. Szabó János gárdájában egyébként a két meccsen már Szabó Ádám, Komlósi, Kokó, Bene, Illés Ricsi és Dávid Zoli is szerepelt a most is a keretünkben lévő játékosok közül.

A 2012/13-as bajnoki szezonban a REAC a harmadosztályban vitézkedett, míg mi a másodikban sínylődtünk, a harmadik helyet szerezték meg a Felsőtárkány és a Hatvan mögött, de így is osztályozniuk kellett Nógrád megye bajnokával, a Berkenyével, otthon 3-1-re, idegenben 4-2-re gyűrték le őket.

És ezzel el is érkeztünk az előző idényhez, amely újra „összehozott minket”, a két, harmadosztály Keleti csoportjában megvívott derbin elintéztük a palotaiakat. Az első meccsen, idegenben 2-1-re nyertünk (gól: Nyitrai, Szabó V.), itthon pedig 2-sima lett (gól: Menyhért, Molnár), mi – ugye – a bajnokság végén ezüstérmesként zártunk, a REAC viszont még épphogy bentmaradt, 12.-ként fejezte be a küzdelmeket.

Ebben a szezonban azonban még nem találtak legyőzőre, 3 győzelemmel és 1 döntetlennel állnak a Közép-csoport 2. helyén, és ami igazán beszédes az az, hogy a 4 meccsen 13 gólt szereztek.

Eleddig:

REAC – Monor 4-2 (gól: Labát, Kiss T., Herbály, Kollár)

Maglód – REAC 0-4 (gól: Labát, Csiszár, Kollár, Csete)

REAC – Orosháza 3-2 (gól: Kiss T., Herbály, Kollár)

Dunaharaszti – REAC 2-2 (gól: Csete, Kiss T.).

Nyilván nekik is be kellett valahogy jutniuk a Magyar Kupa második fordulójába, nos, ők is megszenvedtek némiképp, mint mi a Babócsával, Csiszár második félidőben esett góljával gyűrték le a méltán világhírű Kótaj futballistáit.

Kilenc játékos egészen bizonyosan eligazolt a nyáron a REAC-tól, Szekér és Füle Ceglédre költözött, Honti és Wágner a Rákosmente csapatához, Lukács és Kovács a Honvédhoz, Porkoláb és Gyurkovics Szentistvánra, Olasz pedig Salgótarjánba került.

Öt játékos viszont nyártól Rákospalotát tekintheti új „hazájának”, Balázs Felsőtárkányból, Labát Komlóról, Lászka Budaörsről, Nagy Ebesről, Olay pedig Veresegyházról került holnapi ellenfelünkhöz. A tavalyi mester Mátyus János az NB 1-es Pápa invitálását fogadta el (azóta már távozott is), a csapatot jelenleg Dzurják József irányítja.

Nálunk talán érdemes lenne egy-két változtatást eszközölni, na, nem feltétlenül a rotálás miatt, hanem azért, hogy mások is megmutathassák magukat. Fontos megjegyezni, hogy a Magyar Kupára nem érvényesek azok a kitételek, amelyek az NB 3. versenykiírásában szerepelnek, így nem kötelező U21-es korú játékosokat bevetni. Én a magam részéről a kapuban ezúttal Szabó Ádámnak szavaznék bizalmat, a védelemben kipróbálnám a Nagy-Lakatos-Katona-Zimányi négyest, Irhás helyett Szabó II-t küldeném pályára, Kokó és Illés Ricsi alap, plusz még Dobos (Sárközi), Montvai és Nehéz (esetleg előbbi helyett Bene).

Bízunk benne, hogy egy komolyabb ellenfél ellen végre bátrabb támadójátékot láthatunk, nem hiszem, hogy a REAC bunkerba vonulni, így valószínűnek tartom, hogy egy vérbeli kupaösszecsapást szemlélhet meg a – remélhetőleg – nem kevés számban kilátogató barcikai publikum. A belépés nőknek és diákoknak egyébként díjtalan.

A kupa mindig is a mi terepünk volt, mindent bele srácok!

Hajrá Barcika!

 

Téma: Tovább...

Dátum: 2014.09.09

Feladó: szupergo

Tárgy: NBI

Nem tudom, hogy mikor, de az biztos, hogy volt olyan év amikor az NBI-es REAC-ot ejtettük ki a kupából. Emlékezetem szerint esett már itt ki az Újpest, a DVTK, a Vasas mint első osztályú. De talán más is.

Dátum: 2014.09.09

Feladó: Dàvid

Tárgy: ..

Úgy emlèkeztem, h 99/2000-ben nem volt elsõ osztàlyban a reac. Megnèztem az említett bajnoksàgot a wikin, nincsenek ott. Ezutàn a reacra kerestem rà, ahol ír egy ilyet, h nb2/nb1, de akkor az nb1 volt a màsodosztàly (kèsõbb nb1/b) ès az elsõ vonal pnb volt.

Dátum: 2014.09.10

Feladó: hajrabarcika

Tárgy: Re:..

Teljesen igazad van! Köszönöm!

Tételek: 1 - 3 ból 3

Új hozzászólás hozzáadása